S-a redeschis circulaţia pe drumurile din judeţul Galaţi
Foto: Foto: Sorin Pană

S-a redeschis circulaţia pe drumurile din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comandamentul de iarnă convocat la ISU Galaţi şi-a terminat misiunea. Joi, conform ultimelor raportări, în judeţul nostru mai erau probleme pe un singur Drum Naţional, DN 24D, cel care face legătura între DN 26 şi Cuca – Bălăbăneşti. Drumul a rămas încă închis.

„Se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale şi judeţene. Se lucrează pe toate arterele afectate de zăpadă. Dinamica este foarte rapidă şi situaţia se schimbă de la o oră la alta. Mai sunt încă 10 localităţi izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare. Trebuie menţionat că nu mai sunt probleme cu energia electrică în nicio localitate”, ne-a explicat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt de la ISU Galaţi.

Ţinând cont de faptul că drumurile judeţene nu au fost curăţate în totalitate, ieri a fost solicitat ajutorul unui elicopter pentru a transporta un copil de opt luni şi o femeie la un spital din Focşani.

„Am solicitat sprijin aerian pentru că micuţul avea febră de două zile. A primit indicaţii prin telefon în tot acest timp, dar nu s-a putut nimeni deplasa până la Buciumeni să îi preia, din cauza condiţiilor meteo. De asemenea, elicopterul a preluat şi o lăuză de 35 de ani, care avea grave probleme de sănătate”, ne-a spus Eugen Chiriţă.

Tot joi a fost folosită şi ambulanţa SMURD pentru victime multiple (venită de la Bucureşti în urmă cu două zile), care a transportat două persoane cu probleme cardiace la un spital din Iaşi. Putem spune că situaţia privind drumurile din judeţul nostru a reintrat în normal. Nu trebuie uitat însă faptul că suntem încă sub avertizarea de Cod Galben de ger, aşa că evitaţi ieşitul în aer liber dacă nu aveţi probleme urgente.

Citit 2634 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2012 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.