Gălăţenii au protestat împotriva ACTA - „Nu vrem puşcărie pentru o melodie”

Gălăţenii au protestat împotriva ACTA - „Nu vrem puşcărie pentru o melodie”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Jos Acta” sau „Acta şi Băsescu, mai rău ca Ceauşescu!” au strigat cei circa 100 de gălăţeni care au protestat, sâmbătă după-amiază, împotriva actului intitulat Tratatul Comercial Împotriva Contrafacerilor (Anti-Conterfeiting Trade Agrement).

Actul a fost semnat pe România 26 ianuarie, fără să fi existat vreo dezbatere publică prealabilă. Protestatarii s-au întâlnit la ora 17.00 la Păpădie şi au mărşăluit, la –10 grade Celsius, până în Parcul Eminescu.

Cu măşti şi bannere, manifestaţii au mai scandat, printre altele, „Nu vrem puşcărie pentru o melodie”. Acolo, participanţilor li s-au alăturat şi un grup de pensionari care au mai strigat şi „Jos Băsescu” şi „Jos Guvernul”.

„ACTA ne încalcă drepturile la libera exprimare pe Internet”

„Am venit pentru a protesta împotriva ACTA, deoarece ne încalcă dreptul la libera exprimare pe Internet. În aceste condiţii, marile corporaţii ne-ar putea monitoriza întreaga activitate online. Aici nu este vorba numai de a descărca fişiere de pe torrenţi. Înainte de a fi torrenţii, aveam CD-uri şi tot făceam file sharing”, a spus Romeo Baltă, unul dintre organizatorii acţiunii. După ce au mai petrecut câteva zeci de minute în Parcul Eminescu, protestatarii s-au întors la Păpădie, după care au plecat spre casele lor.

Citit 1963 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2012 17:18

Gabriel Kolbay, Mihaela Gîdei

Articole recente - Gabriel Kolbay, Mihaela Gîdei
Tot ce trebuie să ştiţi despre ouăle cifrate

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.