Plan de urbanism în Cantemir

Plan de urbanism în Cantemir
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, ne-a relatat ieri că a discutat vineri, la Brăila cu reprezentanţii Consiliului Judeţului şi Primăriei din oraşul şi judeţul vecin pe marginea dezvoltării zonei metropolitane „îngheţate” până acum doar la construcţia de blocuri în cartierul Cantemir.

Se pare că lucrurile s-au „dezgheţat”, căci primarul Nicolae a declarat ieri:  „Am căzut de acord. Probabil că săptămâna aceasta vom semna şi modul de rezolvare al acestei probleme. (…) Ideea este să păstrăm ce s-a făcut şi în continuare să se prezinte un plan de urbanism. Această zonă trebuie să fie mândria noastră a tuturor! Vrem ca în zona aceasta să facem şi stadion, şi sală de sport”.

Fondurile care vor fi folosite trebuie atrase prin programe de finanţare europeană, a precizat edilul gălăţean. Construcţiile se vor ridica, se pare, pe terenul proprietate a Galaţiului, căci în zona Brăilei pământul este deja vândut. 

Primarul a mai spus că deja o „casă de arhitecţi” din Israel, cu reprezentanţă în Capitală este prima interesată de a participa la viitoarea licitaţie pentru realizarea Planului de Urbanism al zonei. Licitaţia va fi organizată de brăileni.

Citit 1752 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.