Traversările cu bacul rămân suspendate pe termen nelimitat
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Traversările cu bacul rămân suspendate pe termen nelimitat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Traversările cu bacul în zona Galaţi sunt suspendate pe termen nelimitat. În continuare, unica soluţie de traversare e pentru pasageri, cu remorcherul „Săcele”, închiriat de firma operatoare a bacurilor.


După cum ne-a precizat directoarea Navrom BAC, Marinela Vasilache, „traversările sunt tot suspendate, din cauza podului de gheaţă format. Am făcut adrese la AFDJ în care le-am cerut să deblocheze măcar şenalul navigabil şi ne ocupăm noi de restul. Se pare că au încercat s-o facă, în dreptul Palatului Navigaţiei, dar nu au reuşit să facă mare lucru fiindcă nu are gheaţa unde să se ducă. Pe de altă parte, în malul tulcean, gheaţa are aproape 60 cm, deci ne trebuie un împingător de mare putere, cum e Galaţi 3. Însă cotele Dunării au scăzut şi acesta ar eşua acolo, fiindcă are pescajul mare. Aşa încât nu vă putem spune când se vor relua cursele.”

Prin urmare, singura soluţie pentru cei ce vor să traverseze Dunărea rămâne trecerea de bacuri mari de la Brăila.

Citit 2571 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2012 19:14

5 comentarii

 • postat de George
  Miercuri, 22 Februarie 2012 14:33
  Mda...,insa nu mai vin la fel de multi bani la bugetul firmei respective,implicit la...PARTID...:(...
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Miercuri, 22 Februarie 2012 14:14
  podul chiar daca se va face, sa zicem in 198 de ani, se va face la braila, sau mai bine zis la iesirea din braila spre galati! traficul auto o sa fie foarte mare, automat si rentabil, (se poate veni din toata moldova, rep. moldova, ucraina etc. pt a trece pe la galati-braila, scurtand drumul spre constanta) mai ales daca taxa de pod o sa fie la fel sau cu 10% mai mica ca la giurgeni!!
  ideea este ca totusi bacul de poate reorienta pt persoane si masini mici, ca cei din i.c. bratianu nu vor ocoli pe la braila sa ajunga in galati, la fel vara cu cei care vor sa se duca peste dunare!
  0
  0
  Raportează
 • postat de miha
  Miercuri, 22 Februarie 2012 12:12
  Un pod peste Dunare ar fi excelent, dar nu o sa se faca acest pod deoarece interesele sunt prea mari pentru partidele politice si pentru cativa oameni de afaceri. Eu cred ca un pod peste Dunare unde pot trece masinile si pietonii, iar bacurile sa le utilizeze pentru camioane si alte utilitare ar impaca pe toata lumea. Dar nu...preferam sa ne chinuim si iarna si vara, ca de interesele financiare,......De ce in alte tari se poate si la noi nu se poate? Exemplu de pod in Franta peste Sena, pont de normandie, e gratuit pentru pietoni si 5 euro pentru masini si e rentabilizat de mult....
  Si la noi daca ar face un pod peste dunare gratuit pentru pietoni si 2 euro pentru masini il va rentabiliza in maxim 3 - 5 ani. Stiu despre ce vorbesc deoarece lucrez pentri un grup francez in franta pentru mari proiecte (poduri, centrale electrice,....)
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 22 Februarie 2012 11:37
  sunt de acord cu tine,desi ma cam doare vara si iarna ca depind de bac,am afaceri in tulcea,e jale cu mafia asta a bacurilor!atat aici cat si la braila!cotizatie maxima la pardid!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alti fac poduri peste mari, noi nu suntem in stare sa facem peste un fluviu!!
  Marți, 21 Februarie 2012 18:17
  sper sa inghete dunarea in fiecare an, iar vara sa fie cat siretul, astfel poate le trece prin cap si alesilor nostri ca un pod peste dunare este RENTABIL! sa dea navrom bac faliment! DOAMNE AJUTA!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.