Percheziţii la Penitenciarul Galaţi - 51 de telefoane mobile şi 33 de cartele confiscate
Foto: Foto: Sorin Pană

Percheziţii la Penitenciarul Galaţi - 51 de telefoane mobile şi 33 de cartele confiscate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Funcţionari ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) au descins joi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi unde au găsit în camerele deţinuţilor zeci de telefoane mobile, cartele SIM şi carduri de memorie.

"În cadrul activităţilor derulate pe linia eradicării fenomenului introducerii de telefoane mobile în penitenciare, precum şi de folosire, în mod ilegal, a acestora de către persoane private de libertate, a fost organizată de către specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor o percheziţie la Penitenciarul Galaţi. La aceasta au participat aproximativ o sută de lucrători din diferite unităţi penitenciare din ţară", se arată într-un comunicat depresă remis de Biroul de presă al ANP.

Prin acţiunea de la Galaţi s-a urmărit identificarea şi ridicarea unor telefoane mobile deţinute şi folosite de către persoane private de libertate, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de înşelăciune. Astfel, au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, 51 de telefoane mobile, 33 de cartele SIM, două carduri de memorie şi înscrisuri care pot constitui mijloace de probă în această cauză.

Percheziţiile au fost organizate după ce, de pe 10 februarie, o femeie din Reşiţa a sunat la un post de radio local pentru a povesti că a fost contactată telefonic de către o persoană necunoscută, care a anunţat-o că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 30.000 euro. Pentru a intra în posesia premiului, femeia a trebuit să expedieze suma de 1.200 lei, taxă de participare, prin mandat poştal on-line, pe numele Petruţa N., la un oficiu poştal de pe raza municipiului Galaţi.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii gălăţeni, au fost prinşi în flagrant pe Ionuţ N., de 28 ani, Petruţa N., de 23 ani, şi pe Florin V., de 22, care se pregăteau să ridice banii trimişi de femeia din Reşiţa. Poliţiştii gălăţeni au aflat atunci că în această cauză sunt implicate şi persoane din Penitenciarul Galaţi şi au sesizat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Documentarea în acest caz s-a făcut în colaborare cu structuri din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). "Eradicarea fenomenului introducerii telefoanelor mobile în penitenciare reprezintă o prioritate a sistemului administraţiei penitenciare, activitatea de joi făcând parte dintr-o serie de acţiuni menite să prevină şi să combată acest fenomen", se mai arată în comunicatul ANP.

Citit 2427 ori Ultima modificare Joi, 01 Martie 2012 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.