Micii pompieri

Micii pompieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 5 decembrie 2008 - 30 noiembrie 2009 are loc acţiunea Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă (ISU) Galaţi „O casă sigură – o viaţă în plus”, de instruire a preşcolarilor şi elevilor cu vârsta cuprinsă între 3-6 ani, respectiv 7-14 ani. Obiectivele acestei activităţi sunt scăderea numărului de incendii la gospodăriile cetăţeneşti şi reducerea numărului de victime în urma incendiilor, precum şi cunoaşterea modului de apelare la dispeceratul 112 în cazul producerii unei situaţii de urgenţă în locuinţă şi unităţi şcolare.

„La şcolile 43, 17 şi 29 din Galaţi au avut loc în cadrul acestei campanii activităţi la care au participat circa 100 de elevi din clasele I–VIII”, declară locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Galaţi:

„Copiii au luat parte şi la discuţia referitoare la principalele cauze care duc la incendierea locuinţelor, comportarea lor în cazul în care sunt în situaţii dificile, făcându-se un exerciţiu în care ei sunt “Mici Pompieri” ai casei, trebuind să identifice dacă în locuinţa proprie sunt respectate acele reguli pe care le-au învăţat de la pompieri”, încheie purtătorul de cuvânt.

Citit 1558 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.