Scandal cu briceag şi cătuşe după o banală tamponare între două maşini

Scandal cu briceag şi cătuşe după o banală tamponare între două maşini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O simplă tamponare între două autovehicule, petrecută miercuri dimineaţa, în sensul giratoriu de la Ultimul Leu, a avut ca urmare o intervenţie în forţă a poliţiei, urmată de imobilizări, folosirea cătuşelor şi transportul la secţia de poliţie a doi tineri. Internaţi în spital din cauza numeroaselor urme de lovituri de pe corp, cei doi tineri îi acuză pe poliţiştii de la Secţia 2 că i-au bătut şi i-au amendat fără motiv.

Poveste cu mai multe versiuni

Iulian Hurdui, de 23 de ani, este unul dintre cei doi bărbaţi reţinuţi şi amendaţi de poliţie. Băiatul ne-a povestit că sâmbătă dimineaţa, în timp ce îşi sărbătorea ziua de naştere, a fost sunat de cumătra sa, care l-a informat că a fost implicată într-un accident de circulaţie. Alături de cumătrul său, Lucian Catană, în vârstă de 32 de ani, aniversatul a plecat spre locul indicat de femeie, pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Tinerii povestesc că accidentul rutier a fost provocat de şoferul unui microbuz, care a devenit recalcitrant atunci când i-a văzut venind.

„I-am propus să facem schimb de numere de telefon şi de asigurări şi să ne întâlnim a doua zi ca să vorbim despre tamponare, pentru că acum plecasem de la ziua mea de naştere. Bărbatul nu a vrut să audă de aşa ceva, ci a sunat la poliţie. Imediat au venit mai mulţi oameni în uniformă, care nu erau de la Poliţia rutieră şi au început să ne lovească. După ce ne-au pus la pământ şi ne-au încătuşat, ne-au urcat în dubă şi ne-au dus la Secţia 2. În drum spre secţie au continuat să ne bată, lucru pe care l-au făcut şi când am ajuns la destinaţie”, ne povesteşte tânărul de 23 de ani, în timp ce ne arată urmele de lovituri.

Bărbatul de 32 de ani ne-a povestit că după ce a fost lovit, pus la pământ şi încătuşat, unul dintre poliţişti a sărit cu picioarele pe mâinile sale imobilizate, lovindu-l şi în gât. Spusele acestuia au fost completate de către soţia lui Lucian Catană. „Când am văzut cât de tare îl bat pe soţul meu, m-am pus între acesta şi poliţişti, pentru a nu-l mai putea lovi. Atunci, am fost bruscată şi împinsă de aceştia”, a explicat aceasta.

Cei doi bărbaţi susţin că îşi vor scoate certificate medico-legale şi că intenţionează să facă plângere împotriva poliţiştilor.

Varianta tinerilor a fost contrazisă de către poliţişti. „La faţa locului s-au deplasat două echipaje, de la Secţiile 2 şi 3 de Poliţie şi un echipaj al Poliţiei rutiere. Pentru că cei doi bărbaţi au devenit recalcitranţi, poliţiştii i-au imobilizat, încătuşat şi condus la secţia de poliţie. În urma percheziţiei, asupra lui Lucian Catană a fost găsit un briceag cu două lame rabatabile, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal pentru port de armă albă. Iulian Hurdui şi Lucian Catană au fost sancţionaţi şi contravenţional cu sumele de 500 şi, respectiv, 200 de lei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, comisarul Cristina Tatulici, fără a face referiri precise la faptul că tinerii ar fi fost agresaţi de către poliţişti.

Întrebat despre găsirea briceagului asupra sa, Lucian Catană ne-a explicat că acesta era doar un dispozitiv multifuncţional, pe care îl câştigase în urma unui concurs organizat de către o benzinărie.

Ce spun medicii?

„La Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalului Judeţean au fost aduşi doi pacienţi tineri, care prezentau mai multe urme de lovituri. În momentul de faţă aceştia se află internaţi în serviciul de Neurochirurgie, unde aşteaptă să le fie efectuate mai multe investigaţii imagistice. Starea lor de sănătate este bună”, ne-a declarat dr. Cătălin Grigorică, medic la Spitalului Judeţean.

 

Citit 3654 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2012 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.