Păzea, se surpă Galaţiul!
Foto: Foto: Sorin Pană

Păzea, se surpă Galaţiul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi în municipiul Galaţi tocmai s-a finalizat un proiect european în valoare totală 75 de milioane de euro, care a constat în modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, în oraşul nostru ţevile prin care curge, subteran, apa, cedează una după alta. Cel puţin oficial, nu este vorba despre conductele noi, instalate cu fonduri europene, ci de cele vechi, care crapă după iarna grea prin care am trecut. 

Este bine de ştiut că nu toate surpările din oraş sunt provocate de conducte de apă şi /sau canalizare, ci mai sunt şi alte motive: lucrări executate prost de alte firme (cum este cazul lucrării de la IVAS, unde ritmul de remediere este unul de melc), hrube vechi surpate din cauza umezelii sau a terenului nesigur (cum este cazul surpării de pe strada Logofăt Tăutu), ori lucrări vechi sau mai noi, care acum cedează (cum este cazul gropii care a apărut din nou, la Elice şi care se vede cu ochiul liber că este lăsată la întâmplare).  În lipsa unui coordonator al Primăriei - care, până la urmă, este administratorul drumurilor - fiecare face cât vrea, cum vrea şi când vrea. De aceea avem mici şantiere prin oraş care rămân deschise până când ne obişnuim aşa de mult cu ele, încât ni se pare incredibil când se finalizează. Un cititor exasperat ne-a telefonat ieri rugându-ne să amintim Primăriei că "La IVAS acolo nu trebuie să faci mare lucru: trebui asfaltat.

Este chiar aşa de greu? Din iarnă se circulă acolo foarte greu". O observaţie bună, mai ales că vorbim despre firma Erg Termrom care a lucrat acolo pe bani europeni, la proiectul ISPA!             

Şi strada 9 Mai pătimeşte de pe urma proiectului ISPA, deşi cei de la Apă Canal spun că problemele care au apărut în ultimele luni nu au legătură cu ţevile noi, instalate pe bani europeni, ci cu cele vechi. Că o fi sau nu aşa, nu ştim. Ştim însă că în primele trei luni ale acestui an pe strada cu pricina mai mult s-a săpat decât s-a circulat!

Citit 1465 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2012 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.