Boldea, adus în arestul IPJ Galaţi - UPDATE

Boldea, adus în arestul IPJ Galaţi - UPDATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 21:50 - Mihail Boldea a ajuns la IPJ Galaţi, în jurul orei 21.40, În curtea Poliţiei au intrat  trei maşini, un antemergător în care era doar şoferul, o dubă şi încă o maşină cu geamuri fumurii, care au intrat în curtea interioară, unde jurnaliştii nu au avut acces. El va rămâne în arestul IPJ Galaţi.


UPDATE 18:00 - Magistraţii Înaltei Curţi au confirmat mandatul de arestare al deputatului  Mihail Boldea. Informaţia ne-a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Curţi supreme, judecătorul Georgeta Barbălată. Aceeaşi sursă ne-a spus că recursul în cazul deputatului va ajunge cel mai probabil în cursul acestei seri să primească un termen la Completul de cinci magistraţi. După cum se ştie, recursul a fost declarat încă de la luarea măsurii arestării, s-au depus şi acte în acest sens, dar sosirea lui Boldea a schimbat agenda instanţei supreme. După cum se ştie, procurorii DIICOT l-au învinuit pe acesta de constituirea unui grup organizat prin care ar fi dat mai multe tunuri imobiliare, dar şi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave (M.F).


 

UPDATE 13:45 - Deputatul Mihail Boldea a fost dus în sala de judecată a Secţiei de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), întrucât cea a Secţiei penale este ocupată, parlamentarul urmând a fi audiat de magistraţi cu uşile închise.


UPDATE 13:00 - Aeronava la bordul căreia se află Mihail Boldea a aterizat pe aeroportul "Henri Coandă"


UPDATE 11:40 - Deputatul gălăţean Mihail Boldea urmează să fie adus în ţară în cursul zilei de marţi şi va fi prezentat instanţei supreme, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă, potrivit procurorilor DIICOT. Boldea este adus cu o cursă KLM de la Amsterdam, care aterizează la Bucureşti la ora 13.00. El va fi preluat de o escortă a Poliţiei şi va fi dus la Înalta Curte, unde i se va verifica identitatea şi i se vor întocmi formalităţile de încarcerare.


Deputatul gălăţean Mihail Boldea urmează să fie adus în ţară în cursul zilei de marţi şi va fi prezentat instanţei supreme, în vederea confirmării mandatului de arestare preventivă, informează DIICOT.

"Urmare a demersurilor autorităţilor judiciare naţionale, precum şi a altor instituţii cu responsabilităţi şi cu sprijinul autorităţilor din mai multe state, s-a procedat la punerea în executare a mandatului de arestare preventivă, emis la data de 22 martie 2012, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe numele inculpatului Boldea Mihail", precizează DIICOT.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) judecă, marţi, recursul celor şase arestaţi în cazul deputatului gălăţean Mihail Boldea referitor la o fraudă de peste un milion de euro, dar şi al procurorilor DIICOT privind lăsarea în libertate a altor două persoane cercetate în acest dosar.

Există informaţii potrivit cărora mandatul de arestare emis pe numele său ar fi fost pus în aplicare la Amsterdam, iar Boldea ar urma să fie adus în ţară astăzi, în jurul orei 13:00.

Citit 2928 ori Ultima modificare Marți, 27 Martie 2012 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.