Cazul "Perla", rescris la Galaţi. O îngrijitoare din Spitalul de Urgenţă, mutilată cu acid de baterie

Cazul "Perla", rescris la Galaţi. O îngrijitoare din Spitalul de Urgenţă, mutilată cu acid de baterie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reglare de conturi matrimoniale cu acid de baterie între doi soţi care de mai bine de un an nu mai trăiesc împreună. Împricinaţii, ambii angajaţi ai Spitalului de Urgenţă, sunt, potrivit afirmaţiilor soţiei, într-un război vechi, pigmentat cu nenumărate certuri şi violenţe fizice, care au determinat-o, la începutul anului trecut, să părăsească domiciliul conjugal.

"Am plecat de acasă că nu mai suportam, dar asta nu l-a oprit. M-a bătut de nenumărate ori, iar aici, la serviciu, venea şi ne ameninţa mereu, şi pe mine, şi pe colegele mele care  îmi luau apărarea. Pe 26 martie, dimineaţă, eram la serviciu şi m-am dus cu o colegă să aruncăm gunoiul. În curte m-am întâlnit cu el şi mi-a aruncat cu acid de baterie pe faţă, m-a nimerit în ochi", povesteşte Cornelia Blănaru (48 ani), care lucrează ca îngrijitoare la Secţia de Urologie.

În urma atacului cu acid, femeia a suferit răni la ochiul drept, ea fiind dusă imediat de colege la Oftalmologie, unde a şi rămas internată. "Pacienta a fost internată, fiind diagnosticată cu arsură de cornee la ochiul drept. Deoarece a afirmat că a fost agresată de soţ, care este şi el angajat al unităţii noastre, conducerea spitalului a dispus ca firma de protecţie cu care avem contract să asigure paza pacientei pe durata internării", a precizat dr. Lucica Grigorică, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Cu toate că, în ultimele zile, Cornelia Blănaru a fost în spital, ea susţine că bărbatul cu care este căsătorită de 24 de ani şi cu care are două fete nu a încetat să o agreseze, chiar şi numai verbal. "A zis că nu se lasă până nu mă omoară, că el ştie cum este la puşcărie şi nu îi este frică dacă stă acolo 20 de ani. Chiar şi dacă divorţez, zică ce mă omoară în sala Tribunalului, dar eu tot vreau să mă despart de el", continuă femeia.

Soţul agresor, un bărbat de 53 de ani care lucrează ca îngrijitor la Serviciul Administrativ, riscă să fie cercetat disciplinar, dar şi penal, Cornelia depunând deja plângere la Poliţie.

"Sesizarea a fost înregistrată la Secţia 3 Poliţie şi se desfăşoară cercetări pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală", ne-a declarat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 1934 ori Ultima modificare Joi, 29 Martie 2012 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.