Un sătean din Ghidigeni susţine că a fost bătut de poliţiştii locali! Vezi ce explicaţie are primarul

Un sătean din Ghidigeni susţine că a fost bătut de poliţiştii locali! Vezi ce explicaţie are primarul
Foto: Gelu Durbacă, cetăţeanul agresat. Foto: Ionatan Ţuţu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Acuzaţiile agresatului îl ating, indirect, şi pe primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru * Edilul susţine că totul nu este altceva decât o tentativă de răzbunare a localnicului, cunoscut cu antecedente penale

Teroare, loviri, injurii, toate soldate cu o bătaie ca-n filme. Sunt ingredientele poveştii unui localnic din Ghidigeni care ne-a semnalat un incident care îi are ca protagonişti, printre alţii, pe doi poliţişti locali din comună.

Gelu Durbacă (39 ani) este din satul Tălpigi şi susţine că într-una din zilele trecute, în timp ce mergea pe uliţă, a avut o întâlnire de gradul zero cu trei consăteni, dintre care doi sunt poliţişti locali. "Eram în sat şi m-am întâlnit cu trei cunoscuţi. Doi sunt poliţişti locali, dar erau în timpul liber, erau îmbrăcaţi în civil. Atunci, eu am strigat că primarul de la noi nu a făcut nimic pentru comună, iar ei, care sunt oamenii lui, au sărit la mine să mă bată. M-au trântit jos, mi-au dat cu picioarele în cap şi în faţă. Am încercat să fug, dar ei venit după mine. După ce m-au bătut bine, s-au urcat în maşină şi au plecat", afirmă Gelu Durbacă.

Bărbatul susţine că agresorii au un dinte impotriva lui, dar şi a oricui are ceva de spus împotriva primarului, negând în acelaşi timp că răfuiala ar fi avut, din punctul lui de vedere, vreun substrat electoral. "Au o ură personală împotriva mea. M-au mai fugărit şi cu altă ocazie, m-au ameninţat", susţine bărbatul.

Un conflict mai vechi

Eugen Tăbăcaru, primarul comunei Ghidigeni, nu neagă existenţa conflictului, dar îi atribuie un cu totul alt motiv. Potrivit explicaţiilor edilului, victima nu ar fi uşă de biserică şi asta ar fi generat bătaia de pe uliţă. "El este recidivist, a fost şi la puşcărie pentru furt, iar vara trecută, cei pe care îi acuză acum că l-au bătut l-au prins la furat de lucernă. De atunci are ceva cu ei, e într-un permanent conflict. Cei doi poliţişti locali acuzaţi mi-au spus că s-au întâlnit cu el la o cârciumă din centrul satului Tâlpigi, că era băut şi a început să îi înjure şi să îi ameninţe că le face şi le drege. Aşa a început totul. Nici vorbă să fi zis ceva de mine şi de la asta să se bată", explică Eugen Tăbăcaru, primarul comunei Ghidigeni.

Indiferent de substratul acestui conflict, cert este că Gelu Durbacă a trecut deja prin spitalul de la Tecuci şi pe la Medicina Legală, unde şi-a scos un certificat din care rezultă că are leziuni la nivelul feţei care ar fi putut fi produse prin lovire cu un corp contondent. Bărbatul susţine că va face toate demersurile pentru a-i da pe agresori pe mâna Poliţiei.

Citit 3818 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.