Bătaie cu iz politic în comuna Suceveni

Bătaie cu iz politic în comuna Suceveni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ionel Cucu, fostul primar liberal din localitatea gălăţeană Suceveni, a ajuns duminică noaptea la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, cu fracturi multiple la ambele antebraţe şi la un picior. Totul a început la ora 23:00, când victima se afla în casă, alături de soţia şi fiica sa. Soţia victimei acuză faptul că agresiunea a fost comandată de către actualul primar PSD Neculai Hanţă.

Operaţiune în stil mafiot

„La un moment dat, s-a oprit curentul în toată casa. Soţul meu a ieşit în curte pentru a vedea dacă şi ceilalţi vecini au aceeaşi problemă. Atunci, de după uşă, a fost atacat de doi bărbaţi înalţi şi mascaţi. După ce l-au doborât la pământ cu o lovitură de bâtă în cap, agresorii au continuat să-l lovească. Pentru că şi-a pus mâinile la cap ca să se apere, soţul meu a fost lovit peste mâini de nenumărate ori. Apoi, cei doi au sărit gardul şi au dispărut”, povesteşte Ecaterina Cucu, soţia victimei.

Femeia a sunat imediat la 112 şi un echipaj de Ambulanţă de la Târgu Bujor a venit şi l-a adus la Spitalul Judeţean din Galaţi.

Operat pentru reconstrucţia oaselor

După ce pe timpul nopţii a stat în Camera de Stabilizare de la Urgenţe, Ionel Cucu a fost transferat la secţia de Reanimare, în cursul dimineţii. „Tot ce putem spune în acest moment este că ne-a fost adus un bărbat de vârstă medie, cu antebraţele rupte şi cu o gambă fracturată. În cursul dimineţii a fost operat ortopedic, pentru reconstrucţie structurilor osoase afectate. În momentul de faţă starea pacientului este bună”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Sondajul şi candidatul bumbăcit?

Rudele victimei îl acuză pe actualul primar al comunei Suceveni că se află în spatele acestei întâmplări. „Nu este prima oară când primarul Neculai Hanţă ne face probleme. În urmă cu un an, pe 11 martie, cineva a incendiat maşina din curtea casei. Suntem siguri că tot el a comandat şi acea faptă”, este de părere sora victimei, Maricica Bartaş. Aceasta a lăsat să se înţeleagă că fratele său ar fi fost favorit în cursa pentru primărie, potrivit unui sondaj făcut în sat, fapt care l-ar fi determinat pe actualul primar să comande agresiunea.

Contactat telefonic, primarul Neculai Hanţă a negat orice implicare în incidentul de duminică noaptea. „Nu am ştiut nimic despre ce s-a întâmplat până luni dimineaţă, când am vorbit cu şeful de post din comună. Şi eu sunt îngrijorat că astfel de fapte pot avea loc în comuna mea şi sper că Poliţia îi va descoperi pe vinovaţi”.

Poliţia a început cercetările

„Se fac cercetări pentru identificarea celor doi agresori. În acelaşi timp, aşteptăm şi certificatul medico-legal, pentru a putea stabili încadrarea juridică a faptei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, comisarul Cristina Tatulici.

Suceveni este una dintre cele 15 localităţi din judeţul nostru, la care USL nu are candidaţi comuni pentru pimărie.

Citit 5386 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.