Cum a încercat un brăilean să aducă în ţară 10.000 de ţigări moldoveneşti!

Cum a încercat un brăilean să aducă în ţară 10.000 de ţigări moldoveneşti!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu doar micii traficanţi basarabeni alimentează "piaţa neagră" din România cu tutun de contrabandă, ci şi conaţionalii noştri care îşi transformă autoturismele în "caravane" pentru ţigările fabricate peste Prut. Nu mai puţin de 9.700 de ţigarete de provenienţă moldovenească au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la Oancea în maşina unui cetăţean român care se întorcea dintr-o vizită în ţara vecină.

Ionel B., de 38 de ani, aflat la volanul Daciei personale, înmatriculate în Brăila, nu a avut prea mult noroc când s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la punctul de trecere a frontierei de la Oancea. Bănuind că bărbatul ascunde ceva, poliţiltii de frontieră şi vameşii i-au tras maşina pe dreapta şi i-au verificat-o în amănunt. Suspiciunile le-au fost confirmate, ei găsind în locul destinat roţii de rezervă 9.700 de ţigarete cu timbru de acciză de Republica Moldova.

Potrivit inspectorului principal Mihaela Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iaşi, inspectorii vamali au dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în valoare de 5.000 de lei precum şi ridicarea întregii cantităţi de ţigări, în vederea confiscării.

Citit 1440 ori Ultima modificare Marți, 24 Aprilie 2012 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.