Somăm Primăria să răspundă: cât de legale sunt panourile publicitare din oraş?

Somăm Primăria să răspundă: cât de legale sunt panourile publicitare din oraş?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul a fost împânzit în ultimele zile de panouri publicitare. Numărul acestora s-a dublat rapid, iar semnalele pe care le-am primit de la mai multe surse acreditează ideea că avem de-a face cu abuzuri grave, în sensul că o bună parte dintre panourile care au invadat spaţiul verde şi trotuarele sunt montate ilegal. Sar în ochi în mod deosebit, prim mărime şi număr, cele care fac publicitate site-ului presagalati.ro, însă acest caz nu este singular.

Având în vedere informaţiile existente, precum şi prevederile legilor privind administraţia publică locală, transparenţa fondurilor publice şi dreptul la informaţie, solicităm Primăriei Galaţi să precizeze public, în regim de maximă urgenţă, care este suportul legal pentru amplasarea de noi panouri publicitare pe spaţiul public.

Punem la dispoziţia autorităţilor publice locale spaţiu editorial pentru a răspunde gălăţenilor, urgent, la următoarele întrebări:

Cine a aprobat amplasarea noilor panouri?

Dacă a avut loc o licitaţie publică de concesiune a terenului aferent?

Ce firme sau persoane sunt beneficiarele terenului?

Ce sume sunt plătite bugetului public?

Dacă aceste panouri vor fi folosite şi în campania electorală?

Precizăm faptul că în perioada următoare cotidianul „Viaţa liberă” va face inventar al tuturor panourilor publicitare, după care va solicita Primăriei Galaţi să informeze gălăţenii câte dintre acestea au contracte, ce sume sunt plătite şi pe baza căror prevederi legale s-a făcut atribuirea.

Citit 2296 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2012 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.