CRIMA care a ŞOCAT un oraş întreg: O femeie şi-a omorât prietenul cu fierul de călcat

CRIMA care a ŞOCAT un oraş întreg: O femeie şi-a omorât prietenul cu fierul de călcat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Omorul care a şocat localitatea Tecuci a ajuns pe masa judecătorilor gălăţeni. Şi asta după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au finalizat ancheta care a avut-o protagonistă pe Constantina Iosif. Femeia a fost acuzată de omor, după ce l-a lovit în cap cu fierul de călcat pe un tecucean în vârstă de 71 de ani. Tragedia s-a întâmplat în luna martie a acestui an. Ancheta a pornit după ce poliţiştii din Tecuci au fost informaţi, prin 112, că Florin Dibu a fost găsit, într-una dintre camerele casei sale, căzut la podea şi cu semne vizibile de lovire în zona capului, precum şi cu urme de sânge în zona feţei.

”Existând indicii cu privire la comiterea unei infracţiuni contra vieţii, cercetările referitoare la împrejurările în care a avut loc decesul victimei Dibu Florin au avut în vedere ipoteza uciderii acestuia”, au arătat anchetatorii în rechizitoriul trimis instanţei de judecată.

Trupul bărbatului a fost găsit după ce o vecină, care, speriată că Florin Dibu nu a răspuns în momentul în care a fost strigat, i-a sunat pe cumnatul şi sora bărbatului, care au venit să facă verificări. ”Întrucât uşa aflată pe latura din faţă a camerei era închisă, cei trei martori au privit pe geamul încăperii, prilej cu care, fiecare dintre ei, l-au văzut pe Dibu Florin care se găsea întins pe podeaua casei, cu faţa în sus şi îmbrăcat în pijamale, prezentând numeroase urme de lovituri şi de sânge în zona feţei şi a capului. De asemenea, martorii au observat că acesta îşi mişca degetele mâinii stângi şi că o parte din bunurile aflate în cameră erau răvăşite sau dezordonate (un scaun rupt, un fier de călcat care prezenta urme de sânge, numeroase urme de sânge pe covoarele ce acopereau camera de zi şi bucătăria imobilului)”, mai precizează procurorii.

Vizitat des de femei

Speriate, rudele bărbatului au sunat la ambulanţă, încercând totodată să-i acorde victimei primul ajutor. Din păcate însă Florin Dibu a decedat înainte de sosirea medicilor la faţa locului.

În aceste condiţii, a fost demarată o anchetă penală pentru a se stabili cum şi-a pierdut viaţa Florin Dibu. În urma investigaţiilor, ”organele de urmărire penală au aflat că acesta manifesta în ultima perioadă a vieţii, în pofida vârstei înaintate, un stil de viaţă promiscuu, obişnuind, în ciuda unui statut social şi material aparent onorante şi stabile, să primească în locuinţa sa diferite femei ale căror vicii le completau pe cele ale lui, cu predilecţie pe cel privind consumul de băuturi alcoolice”, reţin anchetatorii.

Extinzând cercetările, procurorii au aflat că una dintre femeile care îl vizitau foarte des pe Florin Dibu, având amândoi viciul alcoolului, era Constantina Iosif. În ziua fatidică, femeia a mers la bătrân sub pretextul de a recupera o capcană pentru şoareci, pe care i-o împrumutase cu un an înainte. Aici, cei doi s-au apucat de băut ţuică, fiecare consumând aproximativ 300 de grame. ”După trecerea unui interval de aproximativ o oră, între cei doi a apărut o stare conflictuală a cărei cauză ar fi reprezentat-o intenţia victimei Dibu Florin de a întreţine relaţii sexuale cu inculpata, împrejurare în raport cu care aceasta i-a respins avansurile şi l-a împins în patul pe a cărui margine stătuseră amândoi până atunci”, descriu procurorii în rechizitoriu.

Nepăsare şi cinism

Apoi, în loc să fugă din casa bătrânului, femeia a luat un fier de călcat cu care l-a lovit pe acesta în creştetul capului, provocându-i o rană puternică. Speriată de faptul că bătrânul se plângea de durere şi că acestuia îi curgea foarte mult sânge, Constantina Iosif a fugit, sărind gardul, spre casă, unde i-a pregătit soţului ei cina, adoptând o atitudine normală. Mai mult, aceasta a mers la casa lui Florin Dibu în momentul în care la faţa locului au ajuns organele de anchetă, ”comentând, împreună cu persoanele care se aflau în faţa porţii acestuia, posibilele cauze în care a survenit decesul victimei şi exprimându-şi curiozitatea cu privire la aflarea certă a acestora”.

După ce i-au audiat pe vecinii bătrânului, procurorii au aflat că acesta era vizitat destul de des de trei femei cu situaţii materiale precare, dar şi de moravuri uşoare, ajungând astfel la Constantina Iosif, în vârstă de 47 de ani, care nu a recunoscut săvîrşirea faptei, decât după ce aceasta a fost testată cu detectorul de minciuni, apoi fiind reţinută. Ulterior, anchetatorii au aflat de la soţul femeii că aceasta, aflată în arest, i-a recunoscut că l-a omorât pe Florin Dibu şi i-a relatat cu lux de amănunte cele întâmplate. ”Cu prilejul aceleiaşi audieri, martorul a mai relatat că pe parcursul cercetării ei, anterior arestării, inculpata i-a scris un bilet în care invoca o presupusă intenţie de a se sinucide, considerându-se pe nedrept cercetată de către organele de urmărire penală”, se arată în rechizitoriu.

Constantina Iosif a fost arestată preventiv şi este judecată în stare de reţinere, dosarul ei având un nou termen pe data de 6 octombrie. 

Citit 4206 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.