Proprietarii de bună credinţă pe terenul AVIASAN vor dreptate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Proprietarii de bună credinţă pe terenul AVIASAN vor dreptate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cineva vinde 12.500 de mp din terenul fostei aerobaze * Cine ar trebui să ia o măsură ca să nu mai existe şi alţi păgubiţi? *

Vândute şi revândute în mai multe reprize, pentru a li se pierde urma, unele loturi din terenul AVIASAN au ajuns la proprietari de bună credinţă, care şi-au ridicat deja case.

Primăriţa din Vânători, Sicuţa Murgu, susţine că oamenii îşi plătesc impozitele şi au solicitat chiar să-şi treacă în buletin adresa din comună. Situaţia este delicată. În cazul în care se va considera că hotărârea judecătorească dată în baza certificatelor de proprietar false trebuie anulată, terenul se va întoarce în posesia Ministerului Transporturilor. În aceste condiţii, oamenilor care şi-au ridicat deja un cămin în această zonă le cam fuge pământul de sub picioare. Sicuţa Murgu susţine că aceştia vor avea totuşi câştig de cauză dacă vor da ulterior Ministerul Transporturilor în judecată, dar nu aceleaşi şanse vor fi şi pentru cei care au doar terenul. De asemenea, în condiţiile în care pământul va intra conform Hotărârii de Guvern 834 în patrimoniul comunei, există posibilitatea concesiunii.

„N-am avut habar că a fost o escrocherie la mijloc”

La faţa locului, l-am întâlnit pe unul dintre cei şase proprietari de teren care şi-au ridicat deja case şi care plătesc taxe la primărie. Gheorghe Birău supraveghea în curte lucrările la casă. A părut descumpănit când a aflat că suprafaţa pe care şi-a ridicat casa ar putea fi obiectul unui litigiu. „Am aflat din ziare de povestea cu Boldea, dar nu am crezut că vor fi probleme cu terenul, pentru că noi suntem cumpărători de bună credinţă. Nici nu mă gândesc să pierd investiţiile pe care le-am făcut aici. Să ne despăgubească Boldea pentru investiţiile făcute!”

Vecină cu interlocutorul nostru, Dorina Tudose ne-a declarat telefonic că nici nu-şi pune problema să elibereze terenul pe care l-a cumpărat cu sacrificii. „Suntem oameni simpli. Ca să ne ridicăm casa aici am vândut locuinţa de la Galaţi. Consider că este problema celor care au făcut aceste hârtii false, nu a mea. Eu am cumpărat cu bună credinţă un teren, despre care nu am ştiut că a fost furat. Să plătească aceia care au făcut ilegalităţile!”

Cu toate că situaţia terenului este foarte incertă, chiar şi în momentul actual există amplasate pancarte pe care cineva, care s-a recomandat la telefon ca fiind persoană fizică, face reclamă că vinde 12.500 mp. Având în vedere faptul că şi alţi cumpărători de bună credinţă ar putea fi păcăliţi cu un teren al cărui statut nu se cunoaşte încă, cine ar trebui să ia măsurile de rigoare să oprească tranzacţiile care ar putea păgubi şi alţi oameni nevinovaţi?

Citit 3976 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2012 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.