VIDEO - Fenomenul anului la Galaţi: Au erupt canalizările!
Foto: Foto: Florin Matei

VIDEO - Fenomenul anului la Galaţi: Au erupt canalizările!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Canalizările de milioane de euro ale Galaţiului au fost transformate în fântâni arteziene * Totul în urma unei ploi torenţiale, care a durat cel mult o oră


Fenomen uluitor sâmbătă la Galaţi, în urma ploilor torenţiale. Canalizările de pe strada care coboară de la Turnul de Televiziune spre IVAS nu au mai făcut faţă debitului de apă, astfel că, în mijlocul străzii, s-au creat adevărate fântâni arteziene, înalte de doi metri. În câteva minute, strada a devenit un imens lac, care a blocat circulaţia. Niciuna dintre canalizări nu a făcut faţă cantităţii mari de apă, strada fiind pur şi simplu înecată.

Apă Canal nu a mai văzut aşa ceva

Reprezentanţii S.C.Apă Canal S.A şi-au pus mâinile în cap atunci când au văzut în ce hal arată strada şi spun că nu ştiu cum să rezolve situaţia: „Problema este de la un colector înfundat. Am zeci de ani de experienţă, dar nu am mai văzut aşa ceva până acum. Toată noaptea am lucrat şi tot nu am reuşit să desfundăm colectorul, el deversează în continuare. E desfundat doar parţial. Vorbim de un colector foarte mare, în care tot cartierul Dunărea îşi pune baza. De vină sunt şi oamenii care aruncă în canalizare deşeuri. Am găsit de toate, chiar şi o plapumă. De atâtea ore încercăm să rezolvăm problema. Am chemat şi alţi oameni, pentru că cei care au lucrat noaptea erau obosiţi”, ne explică Niţă Podaru, directorul tehnic al societăţii Apă Canal.

Arteziene de milioane de euro

O astfel de situaţie ar fi trebuit să aibă loc doar în cele mai negre coşmaruri ale edililor oraşului, dat fiind faptul că, în ultimii doi ani, au fost investite 74 de milioane de euro pentru un proiect ISPA (din care 42 de milioane euro – grant ISPA, 18 milioane euro - împrumutul Primăriei Galaţi de la Banca Europeană de Investiţii şi 15 milioane de euro finanţare de la bugetul de stat) pentru sistemul de canalizare al Galaţiului. Şoferii îşi amintesc şi acum că, anul trecut, în acea zonă, circulaţia a fost deviată timp de mai multe luni din cauza lucrărilor care se desfăşurau. Astfel, gălăţenii au primit fântâni arteziene care valorează milioane de euro, în schimbul unei ploi obişnuite care ar fi trebuit să fie înghiţită de canalizările atât de scumpe. Dacă Apă Canal nu reuşeşte să rezolve problema, gălăţenii pot doar să spere că nu va mai ploua. Altminteri vor avea ce povesti nepoţilor.

 

 

Citit 5275 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 14:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.