Viaţă de pacient la 33 de grade Celsius

Viaţă de pacient la 33 de grade Celsius
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lipsa fondurilor destinate spitalelor şi canicula şi-au dat mâna în detrimentul unora dintre pacienţii internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi. În vreme ce unele saloane beneficiază de aparate de aer condiţionat, fapt ce face viaţa bolnavilor mai suportabilă, în alte saloane pacienţii sunt nevoiţi să stea încă de dimineaţă la temperaturi ce ajung deseori la 32 - 33 de grade Celsius.

Ziare pe post de evantai

În secţia de Oncologie, situată la etajul opt al Judeţeanului, cei care nu au avut norocul de a nimeri într-un salon răcorit sunt nevoiţi să se adapteze neîncetat la temperatura insuportabilă. Fie că beau cantităţi mari de apă rece, fie că folosesc ziarele pe post de evantaie, pacienţii sunt nevoiţi să suporte o nouă suferinţă pe lângă cea cauzată de boala propriu-zisă. Cu toate că nu este deloc indicat, în saloanele încinse oamenii aleg să lase uşa şi geamul deschise, pentru a se mai face curent.

Medicii şi personalul de aici fac tot posibilul pentru ca atmosfera să fie respirabilă. "Am pus draperii albe, pentru a împiedica intrarea razelor de soare şi a căldurii. Vrem ca, în zilele următoare, să instalăm şi jaluzele. De asemenea, le asigurăm pacienţilor hidratarea necesară", explică dr. Rodica Vasile, şef secţia Oncologie.

"Stăm în curent şi bem cât mai multă apă", ne spune Bogdan Enoiu, cu sticla de apă abia scoasă de la frigider în mână. În saloanele alăturate, acolo unde fondurile au permis instalarea instalaţiilor de aer condiţionat, pacienţii suportă mai bine vara. "Stau chiar sub aparatul de aer condiţionat, pentru că e mai răcoare", explică un alt pacient.

O opţiune: curtea spitalului

Pacienţii care se pot deplasa aleg locurile cu umbră din curtea spitalului pentru a se răcori. "Cu toate că şi acolo e cald, e mai suportabil decât în salon", spune unul dintre bolnavii care se pregătesc să iasă pe băncile din curte.

O soluţie pentru montarea aparatelor de aer condiţionat şi în restul saloanelor o reprezintă sponsorizările. Până ce acestea vor veni, însă, bolnavii vor mai fi nevoiţi să suporte atmosfera de saună din saloane.

Citit 1979 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iunie 2012 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.