După ce a obţinut 6,9 la sută în alegeri, Marius Necula a demisionat

După ce a obţinut 6,9 la sută în alegeri, Marius Necula a demisionat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De astăzi, senatorul Marius Necula nu mai conduce Organizaţia Municipală PDL Galaţi, o demisie pe care parlamentarul a caracterizat-o ca fiind «o datorie morală». Decizia de a nu mai fi preşedintele Municipalei PDL a fost luată de Marius Necula după ce a avut o şedinţă internă a organizaţiei, în cadrul căreia a analizat rezultatele alegerilor locale. Reamintim că în urma alegerilor din 10 iunie, Marius Necula a obţinut 6,9 la sută în lupta pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, în timp ce formaţiunea electorală din care a făcut parte PDL (împreună cu UNPR, adică Alianţa pentru Progres) a obţinut 9,8 la sută pe municipiu şi 19,5 la sută pe judeţ, rezultatul fiind că PDL are trei consilieri în Consiliul Local şi patru în CJ, mandate câştigate pe lista APP care a dat şi UNPR-ului alte patru mandate.

Procentele au reprezentat «un duş rece» spune acum Marius Necula, care pune sub semnul întrebării chiar şi candidatura sa, în toamnă, la alegerile parlamentare. «După analiză, am luat decizia de a mă autosuspenda din funcţie, Organizaţia Municipală fiind condusă acum de un interimar, Victor Dobrea, liderul grupului PDL din CL», spune Necula, care însă evită să se pronunţe dacă şi preşedintele Organizaţiei Judeţene PDL, Mircea Toader, ar trebui să facă acelaşi gest.

În schimb, este pentru prima oară când Necula nu mai răspunde cu un categoric « nu » la întrebarea dacă va părăsi PDL : «este prematur să discut acum această chestiune». Un răspuns dubitativ care susţine întrucâtva zvonul potrivit căruia ar putea pleca la PP-DD. 

Potrivit lui Necula, eşecul său în alegeri a fost rezultatul unui vot politic, motiv pentru care nu a putut reproşa lipsa de implicare a membrilor PDL. Nu acelaşi lucru spune despre partenerii UNPR, alianţă pe care a trecut-o la capitolul «compromisuri» şi care spune că i-au adus numai deservicii. Necula a reproşat UNPR-ului că nu doar că nu l-a sprijinit în campanie, ci că l-a susţinut pe contracandidatul său, Nicuşor Ciumacenco! Senatorul spune că la alegerile parlamentare nu ar mai face alianţă cu UNPR, partid pe care îl consideră oricum pierdut : «Ar trebui să coagulăm forţele de dreapta, oricare ar fi ele, că e proiectul lui Ungureanu sau altele, inclusiv PP-DD, căci pe proiectul legislativ al USL, unde votul majorităţii câştigă, nici un partid nu va avea şanse să intre în Parlament».          

 

Citit 2593 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iunie 2012 14:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.