Tâlharii în pantaloni scurţi lovesc din nou
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Tâlharii în pantaloni scurţi lovesc din nou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tâlharii de-o şchioapă au început în forţă sezonul estival, punând în pericol bunurile de valoare, dar şi siguranţa emoţională a multor copii, bătrâni sau femei. Faptul că vârstele celor care smulg portofele sau bijuterii la drumul mare sunt tot mai mici o confirmă şi cel mai recent caz înregistrat la Poliţia Galaţi. S-a întâmplat pe strada Nae Leonard, puţin după ora 14.00, iar victimă a fost o femeie de 67 de ani care a avut ghinionul teribil să scoată portofelul din geantă în prezenţa a doi puşti. Crezând că femeia are o sumă consistentă asupra sa, băieţii i-au smuls portmoneul şi au fugit, dar nu au ajuns prea departe datorită unui echipaj de jandarmi care trecea prin zonă şi le-a luat urma. Autorii, ambii de 14 ani, au ajuns pe mâna poliţiştilor de la Secţia 2 care îi cercetează acum pentru tâlhărie.
Întrucât majoritatea autorilor unor astfel de fapte nu primesc mandate de arestare pe durata cercetărilor, riscul ca ei să dea noi lovituri este unul destul de mare. De aceea, poliţiştii recomandă prudenţă maximă, mai ales pentru copii, femei şi bătrâni, categoriile cu cel mai mare potenţial de a deveni ţinte ale tâlhăriilor. Astfel, poliţiştii recomandă adoptarea, în public, a unei ţinute decente, care să nu atragă foarte mult atenţia sau să lase la vedere bijuterii. Copiii nu trebuie să fie lăsaţi singuri în locuri publice având asupra lor bunuri de mare valoare precum telefoane, bani sau bijuterii. De asemena, evitaţi gangurile, tronsoanele sau terenurile virane mai ales după lăsarea întunericului. În cazul sunteţi totuşi atacaţi cu violenţă, este mai bine să nu vă luptaţi cu hoţul pentru bunuri, ci să îi reţineţi semnalmentele şi să sunaţi imediat la 112.

Citit 2257 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iunie 2012 14:40

1 comentariu

 • postat de cosmin
  Joi, 28 Iunie 2012 09:55
  adica sa stau sa ma fure si sa ma bata....cam asta este recomandarea politiei...care asigura siguranta si linistea publica....dar nu mai bn va faceti voi treaba ptr care noi cetatenii umili ai acestui oras gri va platim??
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.