În cazul morţii din cabinetul de tratamente de la "Ultimul Leu" se aşteaptă concluziile IML

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cazul Silviei Stan, femeia care a murit la un cabinet de tratamente după ce i s-a făcut un calciu, este în atenţia a trei instituţii: Ordinul Asistenţilor, Poliţie şi Comisia de Malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. Cu cât anchetele avansează, cu atât mai multe informaţii apar în prim plan.

Conform declaraţiilor dr. Valentin Boldea, cabinetul de la Ultimul Leu are autorizaţie sanitară doar pentru asistenţă medicală de… pediatrie. O altă noutate în anchetă este faptul că asistenta are acte de persoană fizică autorizată (PFA), ceea ce denotă faptul că poate lucra independent. În legislaţia românească nu există niciun act normativ care să le permită asistenţilor medicali să se autorizeze ca PFA. Ba mai mult, se pare că asistenta nu avea nici asigurare de malpraxis pentru activitatea de la cabinet, ci doar pentru cea din Spitalul de Copii.

Ancheta continuă

De la decesul Silviei Stan a trecut mai bine de o lună de zile, timp în care cei de la medicină legală au întocmit un raport privind moartea femeii. Raportul a ajuns zilele trecute la Secţia 2 Poliţie, acolo unde se desfăşoară ancheta. „Ancheta este în desfăşurare. Concluziile preliminare au ajuns la poliţistul care anchetează cazul. Aceste concluzii vor fi trimise la Institutul de Medicină Legală de la Iaşi şi la Institutul Naţional de Medicină Legală de la Bucureşti pentru confirmare”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt de la IPJ Galaţi.

Aşteptăm ca medicii legişti din Iaşi şi Bucureşti să îşi spună părerea despre acest caz pentru a putea afla informaţii despre cauza morţii Silviei Stan.

Vom reveni cu amănunte în măsura în care ele apar.

Citit 10279 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2012 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.