Poliţia, pe fir în scandalul de la Frumuşiţa. Oierii Enache sunt cercetaţi penal pentru distrugere

Poliţia, pe fir în scandalul de la Frumuşiţa. Oierii Enache sunt cercetaţi penal pentru distrugere
Foto: Ionatan Ţuţu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Situaţia conflictuală din Frumuşiţa, generată de faptul că turmele de oi ale fraţilor Enache distrug sistematic terenurile agricole din comună, a ajuns la urechile poliţiştilor. Ca urmare a faptelor sesizate în "Viaţa liberă", cei păgubiţi au fost chemaţi la poliţie pentru a li se aduce la cunoştinţă posibilităţile pe care le au la îndemână ca să se apere de răul oierilor.

"Proprietarul asociaţiei agricole (Tudorel Gheonea, n.r.) a fost invitat la sediul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galaţi şi, în urma discuţiilor purtate, acesta a formulat plângere prealabilă pentru distrugere. În cauză urmează a fi audiate şi celelalte persoane implicate", ne-a comunicat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Tot la poliţie au ajuns şi paznicii care susţin că au fost bătuţi de fraţii Valerică şi Neculai Enache în timp ce păzeau o tarla de grâu, în  noaptea de duminică spre luni. Radu Enache şi Vasile Enache ar fi refuzat însă, potrivit poliţiei, să facă plângere pentru lovire.

Până la soluţionarea dosarului de distrugere, Tudorel Gheonea, administratorul SC Ghedin SRL, caută variante pentru a-şi proteja culturile, serios decimate de oile celor doi fraţi.

"În plângere am trecut aproximativ 100 de hectare de teren agricol distrus. Acum caut soluţii ca să îi împiedic să strice şi ce a mai rămas, aşa că port discuţii cu o firmă de pază. I-am adus la faţa locului, au văzut despre ce e vorba, dar sunt cam reticenţi. Oamenii ăştia au îngrozit tot satul, tuturor le e frică", ne-a declarat Tudorel Gheonea.

Citit 1992 ori Ultima modificare Joi, 28 Iunie 2012 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.