Autobuzele şi microbuzele nu vor mai circula de luni pe strada Bălcescu
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Autobuzele şi microbuzele nu vor mai circula de luni pe strada Bălcescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de luni, mijloacele de transport în comun – autobuzele Transurb şi microbuzele – nu vor mai circula pe strada Bălcescu, ci pe Domnească (tur şi retur). Măsura nu se referă şi la restul autovehiculelor!

Pietonii care îşi făcuseră un obicei din a aştepta mijloacele de transport în comun în staţiile de pe Gării (la PNŢCD), ASE, LVA, Simion Mehedinţi şi Centru (vizavi de Hotel Dunărea) trebuie să ştie că staţiile s-au mutat pe Domnească – Teatrul Dramatic, Modern şi la Liceul Al. I. Cuza (de pe Brăilei la "Simigerie").

Acest traseu va fi valabil pentru autobuzele 9, 22, 102, 104, 105, 106 (care nu vor face, de pe Domnească, "scurtătură" pe Brigadierilor, ci vor merge prin faţa Hotelului Dunărea, dar şi pentru traseele 11, 12 (Metro) şi 16 (Bac) care, din Piaţa Centrală, nu mai „ies” pe Bălcescu, ci vor merge pe str. Sf. Spiridon (cu staţie la Biserică), apoi pe Brăilei (staţie la Agenţia CFR).     

Decizia, anunţată public printr-un comunicat de presă semnat de primarul Galaţiului Marius Stan, este motivată de faptul că începând de luni, strada Bălcescu va fi asfaltată. Se pare însă că din cauza avariilor provocate, la reţelele din subteran, traficul mijloacelor de transport Transurb nu va mai reveni niciodată pe Bălcescu, apreciindu-se că autobuzele sunt prea grele, iar traficul poate afecta conductele.

Deşi este doar un proiect, există posibilitatea ca, în viitor, după asfaltarea străzii Bălcescu, pe aici să circule doar microbuzele, separându-se astfel, traseele celor două tipuri de transport (de stat şi privat) – o doleanţă mai veche a celor de la Transurb.        

Revenind la strada Bălcescu, trebuie să vă mai spunem că nu s-a decis închiderea traficului auto, aşa că autovehiculele personale vor putea circula în continuare pe acolo.

Reamintim că strada Bălcescu a intrat în lucrări de modernizare la jumătatea lunii aprilie, lucrări realizate de SC Vega ’93, pentru suma de 1,7 milioane de lei, alocată de Primăria Galaţi.

Deja lucrările sunt în întârziere, întrucât termenul de finalizare anunţat oficial de primărie este 30 iunie.

 

Citit 4674 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2012 11:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.