Autobuzele şi microbuzele nu vor mai circula de luni pe strada Bălcescu
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Autobuzele şi microbuzele nu vor mai circula de luni pe strada Bălcescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de luni, mijloacele de transport în comun – autobuzele Transurb şi microbuzele – nu vor mai circula pe strada Bălcescu, ci pe Domnească (tur şi retur). Măsura nu se referă şi la restul autovehiculelor!

Pietonii care îşi făcuseră un obicei din a aştepta mijloacele de transport în comun în staţiile de pe Gării (la PNŢCD), ASE, LVA, Simion Mehedinţi şi Centru (vizavi de Hotel Dunărea) trebuie să ştie că staţiile s-au mutat pe Domnească – Teatrul Dramatic, Modern şi la Liceul Al. I. Cuza (de pe Brăilei la "Simigerie").

Acest traseu va fi valabil pentru autobuzele 9, 22, 102, 104, 105, 106 (care nu vor face, de pe Domnească, "scurtătură" pe Brigadierilor, ci vor merge prin faţa Hotelului Dunărea, dar şi pentru traseele 11, 12 (Metro) şi 16 (Bac) care, din Piaţa Centrală, nu mai „ies” pe Bălcescu, ci vor merge pe str. Sf. Spiridon (cu staţie la Biserică), apoi pe Brăilei (staţie la Agenţia CFR).     

Decizia, anunţată public printr-un comunicat de presă semnat de primarul Galaţiului Marius Stan, este motivată de faptul că începând de luni, strada Bălcescu va fi asfaltată. Se pare însă că din cauza avariilor provocate, la reţelele din subteran, traficul mijloacelor de transport Transurb nu va mai reveni niciodată pe Bălcescu, apreciindu-se că autobuzele sunt prea grele, iar traficul poate afecta conductele.

Deşi este doar un proiect, există posibilitatea ca, în viitor, după asfaltarea străzii Bălcescu, pe aici să circule doar microbuzele, separându-se astfel, traseele celor două tipuri de transport (de stat şi privat) – o doleanţă mai veche a celor de la Transurb.        

Revenind la strada Bălcescu, trebuie să vă mai spunem că nu s-a decis închiderea traficului auto, aşa că autovehiculele personale vor putea circula în continuare pe acolo.

Reamintim că strada Bălcescu a intrat în lucrări de modernizare la jumătatea lunii aprilie, lucrări realizate de SC Vega ’93, pentru suma de 1,7 milioane de lei, alocată de Primăria Galaţi.

Deja lucrările sunt în întârziere, întrucât termenul de finalizare anunţat oficial de primărie este 30 iunie.

 

Citit 4399 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2012 11:39

8 comentarii

 • postat de Ruxandra
  Luni, 02 Iulie 2012 17:16
  Mi se pare o mare bataie de joc. Asa cum s-a mai spus, nu numai stundentii si elevii vor avea de suferit, dar sa nu uitam de locatarii din zona Baiala Comunala carora nu li se pune niciun mijloc de transport in comun la dispozitie. Eu personal trebuie sa merg pe jos cel putin un sfert de ora ca sa pot lua un maxi/ autobuz. Acest asa-zis primar ar trebui sa fie mai atent cu deciziile luate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alin
  Luni, 02 Iulie 2012 09:26
  Mi se pare o veste proastă în primul rând pentru elevii de la CNVA şi studenţii de la ASE şi Chimie Alimentară. Plus oamenii simpli care merg la Electrica.
  Nu înţeleg de ce anunţul se face peste noapte şi nu ni se spune şi nouă cu ceva timp înainte, nu mai vorbesc să se afişeze în staţii ce se întâmplă, că nu toată lumea citeşte Viaţa Liberală. Mi se părea normal să existe eventual o consultare publică pe tema asta, care afectează multe mii de oameni. Dar noi nu contăm decât la vot...
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 02 Iulie 2012 06:04
  Sa inteleg ca :"din cauza avariilor provocate, la reţelele din subteran, traficul mijloacelor de transport Transurb nu va mai reveni niciodată pe Bălcescu, apreciindu-se că autobuzele sunt prea grele, iar traficul poate afecta conductele" ? Inseamna ca este posibil ca la orice trecere a unui vehicol greu (camion cu marfa ,lemne ,mobila ) o sa avem avarii ? Este cazul sa extrapolam situatia si la celelalte strazi "modernizate in ultimii ani'?Ar fi o zcuza ,prin Portugalia si Turcia nu s-a pomenit de loess ,cade insa ,tot romanasii nostri au bortelit strazile.O acheta ceva a noului primar ,sau macar o statistica a interventiilor post receptia lucrarilor ? Masura tot are ceva bun , daca este sa apara avarii din cauza greutatii autobuzelor ,sa apara sub nasul bosilor de la primarie si judet,
  0
  0
  Raportează
 • postat de AS
  Luni, 02 Iulie 2012 00:42
  Foarte bine! Mie-mi comvine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de F15
  Luni, 02 Iulie 2012 00:28
  Asa e cum zice Traian. Americanii e mai slabi ca primaru'.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Traian8
  Duminică, 01 Iulie 2012 21:07
  Au terorizat strada Nicolae Balcescu , 345 de mii de reparatii in ultimul an, fara cap, coada si fara sens. Zici ca esti in Sarajevo,frate asediu total al primariei.De ce nu au reparat bordurile in timpul lucrarilor ISPA este bineinteles o intrebare fara sens in tara lui Gargantua si Pantagruel in care totul se rezolva anapoda.Nici daca bombardau americanii strada asta cu avioane F16, nu se faceau atatea reparatii,sapaturi pe o artera importanta a orasului, zici ca sapa dupa aur ca in Primarul, Cocalarii si Moldovenii.Uitati-va si la trotuare, vai de mama lor cu modernizarea lor cu tot, au transformat strada intr-o alee in care toti circopeteci si cocalarii orasului si-au bagat picioarele pentru a imortaliza bizoniada moldoveneasca.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Italia vrs Spania 1-2
  Duminică, 01 Iulie 2012 17:54
  Tipic romanilor.In loc sa rezolve problema ei interzic traficul autobuzelor hahahahah! Superb ! nu ?Si pe faleza o sa fie inchis traficul sa nu mai apara gropzilla, pe strada oltului la fel... si asa facem noul Galati.Fara trafic.In curand o sa fie interzisa si circulatia pietonilor a caror greutate depaseste 90 de kg ...asta asa ca sa nu se surpe strazile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetateanu neturmentat
  Duminică, 01 Iulie 2012 14:34
  De ce nu se explica cetateanului de rand motivul ptr care str. Balcescu este iar asfaltata dupa ce si anul trecut a fost asfaltata . L fel si pe str Garii,,,,,dupa ce anul trecut au "modernizat-o" si au pus piatra cubica aiurea ,,,acum iar lucreaza la ea,Sa fie doar un mod de a sifona banii publici ?
  Primaria nu a auzit de garantii si penalizari ptr constructori ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.