Clădire istorică, devastată pe strada Traian

Clădire istorică, devastată pe strada Traian
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi romi au devastat, ieri, o clădire istorică de pe strada Traian, colţ cu strada Vultur. Imobilul de la numărul 194 e deja într-o stare avansată de degradare şi reprezintă un pericol şi pentru vecini, dar şi pentru gălăţenii care trec prin preajmă. Vecinii, sătui de găştile care vin zilnic să prade clădirea, au sunat la 112. Un echipaj al Poliţiei Locale a ajuns în câteva minute, dar nu a mai găsit picior de rom.

Iuliana Lupu, de 52 de ani, care locuieşte în casa vecină cu imobilul devastat, spune că  romii vin zilnic la furat  şi şubrezesc clădirea. "Aici a fost casierie Cony-Sat şi apoi magazin. De vreo cinci ani, a rămas în paragină. Din câte am înţeles, ar fi proprietatea domnului Chelu. Mai întâi, romii din cartier au spart-o şi au înşirat pe toată stradă produsele expirate rămase în magazin. Apoi au furat tot ce era înăuntru. Vin încă în fiecare zi, dar nimeni nu mai anunţă Poliţia, pentru că oamenii nu vor probleme”, ne spune Iuliana Lupu.

Din nefericire, din peretele clădirii istorice care dă în curtea Iulianei Lupu se desprind cărămizi. „Astă iarnă au căzut o mulţime. Au venit de la Primărie, s-au uitat şi au strâns cărămizile în curtea mea, de unde tot eu le-am cărat. Mi-au spus că e o clădire privată şi nu am voie să o ating. Copiii mei nu îşi pot chema prietenii să se joace în curte, de teamă să nu cadă zidul”, conchide femeia.

Pe frontonul casei devastate e scris „Proprietate Alexandru Arghirescu, 1927”, semn că imobilul e vechi şi trebuie protejat, nu lăsat pe mâna hoţilor.

Vom reveni cu amănunte legate de statului clădirii şi de persoanele care au permis ca aceasta să fie devastată.

Citit 2560 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2012 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.