Un copil de 13 ani s-a înecat în Dunăre

Un copil de 13 ani s-a înecat în Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În jurul orei 15.00, printr-un apel la Numărul Unic de Urgenţă 112 s-a anunţat că un copil s-a înecat în Dunăre, la plaja Vacanţa. Un echipaj SMURD şi unul de la ISU s-au deplasat la faţa locului şi au început căutările. Copilul, în vârstă de 12 - 13 ani, era singur la plajă şi s-a băgat în Dunăre pentru a vedea cât rezistă cu capul sub apă. Tinerii prezenţi la plajă l-au văzut pe copil, la un moment dat, că dă din picioare şi au crezut că înoată sper mal. Imediat după această scenă, tinerii şi-au dat seamă că cel mic nu mai iese din apă, motiv pentru care au sărit după el să îl salveze.

„Am sărit vreo zece persoane după el. L-am căutat pe sub apă, dar nu am reuşit să-l găsim. Am sunat la 112 şi am anunţat. Unii dintre noi au sărit de mai multe ori în apăr în speranţă că îl vom găsi”, ne-au povestit gălăţenii prezenţi la Plaja Vacanţa.

„Am întrebat pe plajă să vedem dacă mai era ci cineva. Nimeni nu ne-a confirmat că ar fi fost împreună, ceea ce ne-a făcut să spunem că era venit singur. Nu era la distanţă mare de mal. Locul în care l-am văzut ultima dată era la maximum cinci metri de la mal. Am sărit de şapte ori după el tot sperând că îl voi găsi”, ne-a spus unul dintre tinerii care au încercat să dea o mână de ajutor.

Pompierii au început căutările cu ajutorul unei bărci. Până la ora 16.15, căutările au rămas fără succes. Echipajul SMURD, condus de doctorul Angel Trifan, a plecat, după aproximativ o oră, de la locul incidentului. „Orice loc de scăldat este periculos, atât pentru începători, cât şi pentru cei care ştiu foarte bine să înoate. Din experienţa noastră vă pot spune că sunt şanse minime să mai fie găsit în viaţă”, ne-a declarat doctorul Angel Trifan. Pompierii gălăţeni vor continua cercetările.

Citit 2702 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2012 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.