Interviu cu Mircea Cadar: "Fiul meu trebuie să plătească pentru ceea ce a făcut!"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Interviu cu Mircea Cadar: "Fiul meu trebuie să plătească pentru ceea ce a făcut!"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În urma articolelor apărute în ziarul nostru, Mircea Cadar, tatăl lui Dan Cadar, bărbatul care este anchetat că şi-a omorât iubita, a acceptat să ne spună ceea ce ştie despre moartea Clarei Maria Drăgoi.

- Ce ştiţi despre cele petrecute în seara de sâmbătă spre duminică?

- Ştiu că totul a început sâmbătă, într-un bar din Mazepa. Acolo erau cu prietenii, la un grătar. Nu ştiu de ce au început să se certe, dar ştiu că ea i-a dat prima un pumn fiului meu. El a ripostat şi i-a dat o palmă. Apoi, ea a luat o mătură şi a dat în Dan. Fiul meu i-a aruncat cu o găleată de apă în cap sau în faţă, nu ştiu exact . Ulterior, conflictul a fost aplanat, iar la final au plecat împreună spre casă, unde probabil a continuat scandalul.

- Aţi anunţat poliţa şi salvarea. Cum şi ce aţi aflat despre incidentul petrecut la fiul dumneavoastră acasă?

- Era duminică, în jurul prânzului. A venit la mine acasă, după doi ani de zile. Mi-a spus că s-a întâmplat ceva grav. Era sub influenţa etnobotanicelor şi a băuturii, cred, cu ochii scoşi şi bulbucaţi şi îmi repeta că e ceva grav la el acasă. La un moment dat, mi-a spus să chem doctorul, că este vorba despre iubita lui. Mi-a spus că, dacă s-a întâmplat ceva cu ea, fie se împuşcă, fie se aruncă cu maşina în Dunăre. Am încercat să îl calmez şi era normal să îl ţin la mine acasă, ca să nu facă o prostie. Mă gândeam şi la faptul că poate fugi şi că va fi urmărit de poliţie şi că îl pot împuşca organele de cercetare atunci când îl caută. Salvarea a ajuns foarte repede la imobilul din Revoluţiei, la fel şi eu. Le-am deschis poarta şi le-am spus să urce la etaj, pentru că acolo mi-a spus că este prietena lui. Între timp a venit şi poliţia. După aproape jumătate de oră, medicii au coborât şi mi-au spus că nu mai pot face nimic pentru fată, că este decedată. A venit şi domnul Căpătan şi procurorul, au urcat şi au stat de vorbă cu medicii. M-au întrebat unde este băiatul şi am mers cu poliţistul la mine acasă să îl preia. Nu i-am spus fiului meu că fata este moartă, pentru că îmi era teamă de reacţia lui. Am mers cu ei la parchet şi abia acolo i-am spus despre ce este vorba.

- Aţi fost audiat la parchet în legătură cu cele întâmplate?

- Am dat declaraţii procurorului şi i-am povestit exact ce v-am povestit şi dumneavoastră. Acum însă aud că pentru ei treaba este rezolvată. Au criminalul, avem decedatul şi obiectul crimei. Nu este în regulă, ei ar trebui să cerceteze toate împrejurările. Nu trebuie să afle şi mobilul crimei? Am înţeles că fata a plecat vreo trei zile de la fiul meu. A venit tatăl ei la Dan la poartă şi a întrebat de ce nu a mai trecut fata de trei zile pe acasă. Fiului meu nu i-a picat bine, pentru că ştia că este la părinţi. Tatăl ei a fost şi a căutat-o la o prietenă şi, de mână cu ea, a mers la fiul meu acasă. Îmi doresc ca organele de cercetare să facă ancheta de la bun început şi să afle toate amănuntele în legătură cu acea întâmplare. Nu mai este nimic secret - fata este decedată, iar el este în arest. Trebuie cercetat şi incidentul de anul trecut, cu fractura de mandibulă. Dacă a bătut-o şi atunci, pentru că e posibil să fi fost tot vina fiului meu, părinţii ei ar fi trebuit să ia măsuri.

- Aţi luat legătura cu fiul dumneavoastră după arestare?

- Da. Am fost la el la arest şi mi-a povestit că s-au bătut în acel bar, după care au ajuns acasă. Acolo, ea a pus mâna pe ţeava de la aspirator şi l-a pocnit pe Dan. El i-a luat acea ţeavă din mână, a lovit-o de câteva ori cu ea, apoi i-a dat un picior în piept, iar fata a căzut şi s-a rostogolit pe scări. Nu îi iau apărarea. Chiar el a spus în faţa instanţei că nu merită să fie cercetat în liberate şi că trebuie să plătească pentru ceea ce a făcut. Îmi pare tare rău pentru familia fetei şi ştiu că nimic nu o mai poate aduce înapoi. Şi fiul meu ştie asta şi vrea să plătească pentru ceea ce a făcut. Dar, trebuie să plătească exact pentru ceea ce a făcut, nu pentru altceva. Şi, repet, doresc ca organele de cercetare penală să îşi facă treaba.

Dan Cadar a fost un copil problemă

Mircea Cadar mărturiseşte că ştie că fiul său are un cazier bogat. „Dan a fost un copil-problemă de mic. Şi-a bătut colegii de şcoală, a dat foc la cataloage pentru că avea foarte multe absenţe. Şi da, ştiu de cazierul lui. Ştiu că a avut doi ani condamnare la locul de muncă imediat după Revoluţie. Cumpăra casetofoane furate şi a căzut şi el, alături de cei de la care cumpăra. Apoi, cred că în 2002, a fost condamnat patru ani în Italia. A fost în Italia pentru a lua nişte bani de la un prieten, care se ocupa de proxenetism. Împreună cu acel prieten s-au luat la bătaie pe stradă cu nişte albanezi. O româncă l-a indicat şi pe Dan ca fiind unul dintre cei care o obliga să practice prostituţia. A primit patru ani şi şi-a făcut pedeapsa până la ultima zi. Am aflat că acum mai are o condamnare de doi ani cu suspendare. Am înţeles că era prin Ţiglina 1 şi ajuta nişte băieţi să împingă o maşină. A venit poliţia, băieţii s-au luat la harţă cu poliţiştii şi l-au luat să îi recolteze probe biologice. A refuzat asta, pentru că nu suporta acele, şi a primit doi ani cu suspendare. Ştiu că nu am un copil model. Fiul meu a vrut mereu să iasă în evidenţă, în orice mod posibil”, povesteşte tatăl lui Dan Cadar.

 

Citit 10303 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2012 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.