Alarmă cu bombă la tezele unice, la Şcoala 18

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un apel telefonic dat marţi la Secţia 4 de Poliţie, puţin după ora 11,30, anunţa că la şcoala gimnazială din zonă este amplasată o bombă.

Poliţiştii, care i-au chemat în ajutor şi pe jandarmi, au ajuns în câteva minute la Şcoala 18. Directoarea adjunctă Rodica Zarimba ne-a spus că s-a trezit cu aceştia fără să ştie ceva de vreo bombă.

„Când am auzit, i-am alertat pe învăţători. La acea oră, învaţă numai copiii de ciclul primar. Am reuşit să îi scoatem imediat în curte pe cei aproximativ 450 de elevi. Oricum, în primul semestru de şcoală, copiii au făcut exerciţii de simulare de evacuare şi acum nu au fost probleme”, ne-a povestit directoarea.

N-au scăpat de examen

Cei 21 de elevi de gimnaziu care urmau să înceapă, fix la prânz, teza cu subiect unic la limba şi literatura română, au dat proba la fel ca toţi ceilalţi 107 gălăţeni.

Ieri, în 122 de instituţii de învăţământ gălăţene s-a organizat teza în sesiune specială, pentru candidaţii care au lipsit motivat la examenul de pe semestrul I. I

nspectorul şcolar general adjunct Laura Marin ne-a declarat că poliţiştii şi jandarmii au fost rugaţi să cerceteze mai întâi cele două clase unde trebuia să se dea proba scrisă. Iar poliţiştii nu au găsit nimic.

Prin urmare, la Şcoala 18 tezele s-au desfăşurat normal, doar că au început cu o întârziere de zece minute. De altfel, nici subiectele nu ar fi trebuit să îi alarmeze foarte mult pe candidaţi. În afara câtorva elemente de dificultate, ele au fost la fel de uşoare ca şi cele de pe semestrul I, am aflat de la inspectoarea de specialitate Nicoleta Crânganu.

Elevii şcolii s-au ţinut de şotii

Poliţiştii de la Secţia 4 au reuşit să îl identifice tot ieri pe cel care şi-a făcut de cap la telefon anunţând alarma cu bomba. Ionuţ (14 ani) este în clasa a VIII-a la aceeaşi şcoală şi a susţinut tezele cu subiect unic în perioada normală de pe semestrul I. Aşa că ieri a avut răgazul să se ţină de şotii, fără un motiv anume.

Conducerea şcolii nu îl ştie ca elev cu probleme, dar spune că îi va scădea nota la purtare şi că îl va îndruma spre cabinetul de consiliere psihopedagogică.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Cristina Tatulici, ne-a spus că părinţii elevului sunt pasibili de o amendă usturătoare.

Se pare că tânărul nu a pus singur la cale farsa, poliţiştii găsindu-l acasă împreună cu un alt coleg de şcoală. Iar şcoala pune incidentul pe seama teribilismului sau a influenţei filmelor şi  jocurilor video.

Citit 1556 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.