Scandal la Metalurgic: Locatarii unui cămin au fost lăsaţi în beznă!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Scandal la Metalurgic: Locatarii unui cămin au fost lăsaţi în beznă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

 • Printre chiriaşii imobilului debranşat se află şi familii care sunt la zi cu plata utilităţilor * În cel mai scurt timp, vor fi deconectaţi şi cei care locuiesc în alte două cămine administrate de Colegiul "Aurel Vlaicu"
Indignare fără limite printre locatarii căminului F, aflat în administrarea Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu" (fostul Grup Şcolar Industrial Metalurgic) din Galaţi! Cele 45 de familii care locuiesc în blocul situat la intersecţia străzilor Aurel Vlaicu şi 1 Decembrie 1918 s-au trezit joi după-amiază în întuneric. Motivul: au fost debranşaţi de la reţeaua de furnizare a energiei electrice atât cei care plătesc facturile, cât şi cei cu restanţe de sute de milioane de lei vechi.

"Sunt 45 de apartamente aici în bloc şi mulţi suntem că plăţile la zi. Facem eforturi să plătim în fiecare lună chiria de 175 de lei către liceu şi utilităţile, alte câteva sute de lei. Acum ne-am trezit cu lumina tăiată şi directorul liceului a spus că ni se va tăia şi apa rece. Nu putem trăi aşa, mai ales în toiul verii! S-au dezgheţat frigiderele, le-am scos din priză!", ne-a spus Ionela Constantin, una dintre locatarele cu facturile plătite.

Nemulţumirea oamenilor este cu atât mai mare cu cât, susţin ei, sunt obligaţi să plătească facturi astronomice la utilităţi. Blocul nu are contoare individuale pentru fiecare apartament, apa se facturează de cele mai multe ori la pauşal, iar penalităţile sunt de 1 la sută pe zi de întârziere, ceea ce umflă mult datoriile locatarilor.

"Pe luna mai, de exemplu, kilowatul la noi în cămin a fost facturat cu 0,61 lei, iar la alte cămine cu 0,58 lei. Pe fiecare apartament s-au facturat 200 kw! De unde atâta consum? Doar nu stăm toată ziua cu lumina aprinsă într-o singură cameră! Unde mai pui că, în contractele pe 2012, au vrut să treacă în contul liceului toate îmbunătăţirile făcute pe banii noştri, pentru care avem rate la bănci! Vor să ia de la noi ca să acopere pierderile de la şcoală?", ne-a spus indignat un alt locatar.

Urmează căminele A şi B

Veştile nu sunt bune nici pentru locatarii altor două cămine administrate de acelaşi colegiu. Potrivit directorului Ionel Hăulică, în zilele următoare numărul chiriaşilor care vor sta pe întuneric din cauza datoriilor acumulate la utilităţi va creşte la 231. "Dintre aceştia, 118 au plăţile la zi şi îmi pare rău că sunt în situaţia asta, dar datoriile au ajuns la suma de 800.000 de lei. Am reuşit să plătesc prin eforturi proprii 200.000 de lei, dar nici Electrica, nici Apă-Canal nu ne mai aşteaptă. Am deschis deja 50 de dosare pentru recuperarea chiriilor. S-a ajuns în această situaţie pentru că nu există contorizare separată, dar contractele individuale nu pot fi făcute decât după ce se vor achita datoriile", explică Ionel Hăulică, directorul Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu".

 

Citit 2618 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 18:39

4 comentarii

 • postat de Mariana
  Luni, 13 August 2012 14:48
  Nu inteleg de ce se face atata caz pentru aceste persoane care nu-si achita datoriile catre unitatea scolara. Marea majoritatea a locatarilor si-au facut modificari in acele spatii fara a detine o autorizatie sau aprobare din partea organelor abilitate si, nu sunt asa saraci pe cum vor sa para. In schimb cand vine vorba de platile pe care acestia le datoreaza pentru consumurile facute de ei, sunt saraci si aduc presa, televiziunea , iar acestia pentru a avea audienta, transmit toate bazaconiile pe care le debiteaza acestia. Alo,....... domnilor jurnalisti, nu ar fi mai bine sa va documentati, inainte de a scrie un articol? Eu daca as fi in locul conducerii acestui liceu v-as da in judecata si v-as cere si despagubiri morale, asta asa ,ca atunci cand scrieti un articol sa studiati mai bine problema. Apropo stiti ca aia care sunt fotografiati in prim plan nici macar nu au contract incheiat cu unitatea- asta inseamna ca locuiesc samavolnic. "Si daca nu ai contract incheiat cu cineva ce obligatie ai fata de acea persoana? "- este o intrebare la care dumneavoastra care scrieti articole doar de dragul de a scrie, ar fi bine sa raspundeti sau sa consultati un jurist poate va lamureste el. Dumneavoastra daca nu va platiti curentul electric in spatiul pe care-l ocupati, vine Electrica , va debranseaza, iar pentru bransare ( asta in cazul in care ati achitat integral tot debitul) mai platesti si o taxa suplimentara, atunci noi despre ce vorbim? Pai astia nu au platit aici cu anii si tot ei fac gura? Partea cea mai dureroasa este ca transmiteti asemenea porcarii, cand astia care nu au contracte incheiate ar trebui zburati afara, si daca mai doriti informatii intrebati-o pe colega dvs. Artenie Penciu , care si ea a scris la comanda politica -( Boldea sa traiasca mult si bine acolo unde este)- numai porcarii la adresa salariatilor acestei unitati scolare. Mai bine v-ati implica si ati publica fara bani lista datornicilor , sa vedem atunci ce vor mai spune.
  0
  0
  Raportează
 • postat de niki
  Duminică, 12 August 2012 11:52
  Acele camine ar trebui preluate de primarie ca nu e treaba unei scoli sa administreze camine de locatari.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nu pot fi mutați în condiții civilizate în Cartierul Cantemir?
  Sâmbătă, 11 August 2012 14:12
  Dacă tot au bani de întreținere și chirie, de ce nu pot fi mutați în cartierul Cantemir de lângă Siret care și așa nu este ocupat sută la sută și care este a Primăriei din Galați.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gica
  Sâmbătă, 11 August 2012 10:33
  la aceste camine au venit toti acei care au participat la functia de primar si au promis ca le vor lua primaria si va face contracte de inchiriere la toti,iar acuma in toamna vor veni si acei care vor senatori, deputati si iar le vor promite .
  si mai e o problema acolo, sunt camere care sunt subinchiriate cu acordul directorului, pentru ca acolo la o camera din camine SPAGA este de ordinul sutelor de milioane- bani vechi,intrebati locatarii,cati bani sa dat prin administrator si contabila.de aceea nu-i poate da afara pe rai platnici.sa se controleze si contractele sa vede-ti cati stau acolo fara forme legale si exact aia au datorii pt ca pla tesc chiria la cei care au avut camera,si directorul nu poate sa o ia de la propitar pt ca prop a dat spaga cel putin 200000000 lei vechi.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.