Scandal la Metalurgic: Locatarii unui cămin au fost lăsaţi în beznă!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Scandal la Metalurgic: Locatarii unui cămin au fost lăsaţi în beznă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Printre chiriaşii imobilului debranşat se află şi familii care sunt la zi cu plata utilităţilor * În cel mai scurt timp, vor fi deconectaţi şi cei care locuiesc în alte două cămine administrate de Colegiul "Aurel Vlaicu"
Indignare fără limite printre locatarii căminului F, aflat în administrarea Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu" (fostul Grup Şcolar Industrial Metalurgic) din Galaţi! Cele 45 de familii care locuiesc în blocul situat la intersecţia străzilor Aurel Vlaicu şi 1 Decembrie 1918 s-au trezit joi după-amiază în întuneric. Motivul: au fost debranşaţi de la reţeaua de furnizare a energiei electrice atât cei care plătesc facturile, cât şi cei cu restanţe de sute de milioane de lei vechi.

"Sunt 45 de apartamente aici în bloc şi mulţi suntem că plăţile la zi. Facem eforturi să plătim în fiecare lună chiria de 175 de lei către liceu şi utilităţile, alte câteva sute de lei. Acum ne-am trezit cu lumina tăiată şi directorul liceului a spus că ni se va tăia şi apa rece. Nu putem trăi aşa, mai ales în toiul verii! S-au dezgheţat frigiderele, le-am scos din priză!", ne-a spus Ionela Constantin, una dintre locatarele cu facturile plătite.

Nemulţumirea oamenilor este cu atât mai mare cu cât, susţin ei, sunt obligaţi să plătească facturi astronomice la utilităţi. Blocul nu are contoare individuale pentru fiecare apartament, apa se facturează de cele mai multe ori la pauşal, iar penalităţile sunt de 1 la sută pe zi de întârziere, ceea ce umflă mult datoriile locatarilor.

"Pe luna mai, de exemplu, kilowatul la noi în cămin a fost facturat cu 0,61 lei, iar la alte cămine cu 0,58 lei. Pe fiecare apartament s-au facturat 200 kw! De unde atâta consum? Doar nu stăm toată ziua cu lumina aprinsă într-o singură cameră! Unde mai pui că, în contractele pe 2012, au vrut să treacă în contul liceului toate îmbunătăţirile făcute pe banii noştri, pentru care avem rate la bănci! Vor să ia de la noi ca să acopere pierderile de la şcoală?", ne-a spus indignat un alt locatar.

Urmează căminele A şi B

Veştile nu sunt bune nici pentru locatarii altor două cămine administrate de acelaşi colegiu. Potrivit directorului Ionel Hăulică, în zilele următoare numărul chiriaşilor care vor sta pe întuneric din cauza datoriilor acumulate la utilităţi va creşte la 231. "Dintre aceştia, 118 au plăţile la zi şi îmi pare rău că sunt în situaţia asta, dar datoriile au ajuns la suma de 800.000 de lei. Am reuşit să plătesc prin eforturi proprii 200.000 de lei, dar nici Electrica, nici Apă-Canal nu ne mai aşteaptă. Am deschis deja 50 de dosare pentru recuperarea chiriilor. S-a ajuns în această situaţie pentru că nu există contorizare separată, dar contractele individuale nu pot fi făcute decât după ce se vor achita datoriile", explică Ionel Hăulică, directorul Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu".

 

Citit 2726 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.