Clădire furată cărămidă cu cărămidă pe strada Traian
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Clădire furată cărămidă cu cărămidă pe strada Traian
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Mai mulţi rromi au demolat o casă şi au făcut pierdute cărămizile * Poliţia Locală a intervenit încă o dată ieri, la sesizarea „Vieţii Libere” * Doar doi dintre cărăuşii de cărămidă nu s-au făcut nevăzuţi

Puşi pe căpătuială şi fără frică de lege, mai mulţi rromi au furat o clădire întreagă, ziua în amiaza mare. După ce au despuiat, vreme de mai multe luni, imobilul vechi de peste 80 de ani, de pe strada Traian colţ cu Vultur, de la numărul 194, au reuşit în două, trei zile să o şi demoleze şi să facă pierdute cărămizile, laolaltă cu lemnul şi fierul vechi. Nu la adăpostul nopţii, ci ziua, sub ochii vecinilor care s-au săturat să tot cheme Poliţia, în fiecare zi. La demolare, la căratul pietrei din pereţii casei şi la depozitarea acestora pe trotuar lucrau, ieri la orele 11,00, vreo doi tineri, un copil de doar câţiva ani şi un bătrân. Toţi plini de praf şi concentraţi la treabă. Alţi patru-cinci tineri păzeau cărămizile depozitate pe trotuar. Prezenţa noastră nu i-a făcut să se oprească din jaf.

Cu puţin după ora 11.00, am sesizat Poliţia Locală, care a intervenit cu un echipaj de intervenţie. La sosirea oamenilor legii, tinerii care aveau grijă de cărămizile depozitate s-au făcut nevăzuţi. Rămăseseră la demolare doar Cristi Munteanu de 22 de ani - care tocmai încerca să taie cu fierăstrăul o bară de susţinere dintr-un perete - şi Emilia Romanescu, de 19 ani. Bărbatul a declarat că trecând pe stradă a văzut imobilul de la numărul 194 prăbuşit şi a venit să îşi ia resturi de cărămidă. „Eu stau în Barieră şi le duc acasă. Nu mi-a spus nimeni să vin aici, să iau, dar sunt mai mulţi băieţi în zonă care mai cară şi ei nu mi-au spus nici să nu iau. Aşa că am luat. Acum nu-i mai văd pe aici”, spune Cristi Munteanu.

Vecinii ne mărturisesc, însă, că de fapt clădirea nu se prăbuşise, aşa cum spune bărbatul prins de poliţişti. Căzuse doar acoperişul, pentru că fusese şubrezit tot de hoţi. Uşile casei, mai spun vecinii la adăpostul anonimatului, au fost smulse şi cărate, în plină zi, în cursul săptămânii trecute. Apoi s-a trecut la demolarea pereţilor, la sortarea cărămizilor şi la căratul acestora.

 Între timp, nicio autoritate nu a intervenit.

Oamenii din zonă spun că imobilul i-ar aparţine milionarului Cătălin Chelu şi că în clădire a funcţionat o casierie Cony-Sat, apoi o alimentară. Acum circa cinci ani, alimentara s-a desfiinţat şi hoţii au avut mână liberă. Acum, din intersecţia străzilor Traian şi Vultur se mai vede doar frontonul pe care scrie „Proprietate Alexandru Arghirescu, 1927”.

Chiar dacă presupusul proprietarul, din diverse motive, nu vrea să îi oprească pe hoţi, poliţiştii trebuie să o facă. Pentru că demolarea executată cu copii şi bătrâni e periculoasă şi nu e autorizată. Iar materialele demolate le aduc hoţilor profit bun, dar ilicit. Ieri, poliţiştii locali au depozitat provizoriu cărămizile depozitate pe trotuar în curtea unei vecine. S-au întocmit acte pentru materiale şi pentru cei prinşi la demolat. Astăzi ne vom întoarce pe Traian, la numărul 194, ca să vedem dacă demolarea continuă sau nu.

 

Citit 2663 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2012 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.