Autogol în poarta Primăriei

Autogol în poarta Primăriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul declară sumele alocate sportului gălăţean, nu şi pe cele plătite efectiv * Dumitru Nicolae susţine că nu este deranjat de marşul de protest anunţat de iubitorii de sport din Galaţi, dar suspectează politic acţiunea *

Deşi spune că nu este deranjat de marşul de protest pe care iubitorii sportului îl pregătesc împotriva sa, pentru sâmbătă, primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, a prezentat, marţi, câteva date cu privire la fondurile alocate anul trecut pentru susţinerea sportului gălăţean.     

„Anul trecut am alocat, în total, 14,7 miliarde de lei vechi, pentru 16 cluburi sportive din oraş. Am mai suportat cheltuieli de funcţionare la Stadionul Dunărea – 3,2 miliarde lei vechi şi alte 6,2 miliarde, pentru Patinoar.

Asta înseamnă un total de 24,1 miliarde lei vechi [2,4 milioane lei] pentru sportul gălăţean.

Vreau să vă mai amintesc faptul că în bazele sportive se antrenează gratuit sute de sportivi: 120 de atleţi, 221 de fotbalişti, peste 280 de patinatori.

În plus, anul trecut, Consiliul Local Galaţi a contribuit la construcţia a şapte săli de sport în oraş, din care cinci sunt finalizate, iar ultimele două se ridică la Grădiniţa 9 şi Şcoala 42.

Lucrăm la Stadionul Dunărea, la Baia Comunală, unde în vară vreau să fie gata amenajarea băii şi a bazinului de înot şi vom începe, în acest an, şi refacerea Sălii Sporturilor, pentru că este o clădire reprezentativă pentru Galaţi.

În plus, pentru acest an vom primi fonduri pentru construcţia unui bazin olimpic, de la Compania Naţională de Investiţii”, a spus primarul.

Sumele nu se confirmă

Şi totuşi, pentru că întotdeauna există… un totuşi, unele lucruri rămân nespuse. În primul rând, promisiunile făcute acum seamănă izbitor cu cele de anul trecut sau de acum doi ani.

În al doilea rând, din „semnificativa” sumă de 1,47 milioane lei (cele 14,7 miliarde lei vechi) alocată, anul trecut, celor 16 cluburi sportive, se achitaseră doar vreo 614.000 de lei până în septembrie 2008.

Datele au fost puse la dispoziţia presei tot de primarul Dumitru Nicolae, marţi, când s-a discutat îndelung despre cum susţine sau nu susţine municipalitatea sportul gălăţean.

Mai mult, din cele 16 cluburi sprijinite în 2008, unul singur nu primise nici un leu până în septembrie: Fotbal Club Oţelul, căruia i se alocaseră 200.000 de lei, în august 2008.

Este drept, alte 13 cluburi aveau încă de încasat din banii promişi în vară şi numai trei cluburi erau cu „banii la zi” – Clubul Sportiv Fantezia (10.000 lei), Handbal Club Oţelul (50.000 lei) şi Asociaţia Judeţeană de Atletism (10.000 de lei).

Cea mai mare alocare de fonduri, pe 2008, a avut-o Fotbal Club Municipal Dunărea, de 350.000 de lei, din care, până în septembrie, primise 100.000 de lei. Oricum, tot e ceva, faţă de nimic, aşa cum s-a întâmplat în cazul fotbaliştilor de la Oţelul.

Un alt exemplu: s-au alocat 320.000 de lei pentru Fotbal Club Politehnica, iar în septembrie, clubul primise deja 245.000 de lei. Şi Clubul Sportiv Municipal Dunărea primise, până în septembrie, o sumă importantă – 120.000 de lei, din totalul alocat de 160.000 de lei. Un alt caz: Clubul Sportiv Phoenix primise 30.000 de lei, din cei 40.000, alocaţi…

Întrebat despre aceste neconcordanţe între ce se susţine că s-a alocat şi ce s-a plătit efectiv, primarul Dumitru Nicolae a precizat că raportul distribuit presei se referea la situaţia din septembrie 2008 şi că, probabil/ posibil (?!) banii s-au dat până la sfârşitul anului…

„Eu nu am nimic împotriva marşului, de aceea am dat şi aprobare, dar dacă credeţi că nu îi dau conotaţie politică, vă înşelaţi”, a conchis edilul şef.

Citit 1480 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.