„Actorii” din cazul motorinei botezate de 95 de miliarde nu sunt uşă de biserică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revenim cu câteva amănunte la articolul publicat miercuri de „Viaţa liberă” sub titlul „Motorină botezată de 95 de miliarde”.

De la procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Galaţi am aflat că, prin arestarea grupului format din Nicon Petro, Nicon Valentin, Iordache Adriana, Simion Florin şi Marinescu Dan, a fost parcursă doar o altă etapă importantă într-un dosar de o complexitate deosebită, aflat încă în plină fază de urmărire penală, o cauză în care persoanele implicate au desfăşurat activităţi ilegale prin firme de pe raza mai multor judeţe. În acest dosar, după cum ne-au confirmat procurorii DIICOT, cercetările continuă pentru stabilirea detaliilor întregii activităţi infracţionale.

Din aceeaşi sursă am aflat că, cel puţin o parte din cei cinci nu au fost şi nu sunt nici pe departe uşă de biserică.

Nicon Valentin, de exemplu, este cercetat într-o cauză similară de Serviciul Teritorial Galaţi al DNA, dosar aflat în prezent pe rolul Curţii Supreme de Casaţie şi Justiţie.

În acelaşi timp, Nicon Petro şi Nicon Valentin, tată, respectiv fiu, mai sunt trimişi în judecată pentru tâlhărie, dosar aflat pe rolul Judecătoriei Măcin, judeţul Tulcea. 

De asemenea, Marinescu Dan mai e condamnat definitiv pentru înşelăciune şi mai are pe rol un dosar în care este acuzat de comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În acest dosar, care se află în acest moment pe rolul Curţii de Apel Galaţi, e vorba de un alt prejudiciu fabulos, de circa 19 miliarde de lei vechi.

Citit 2818 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.