Reabilitări pe bandă rulantă la "Protecţia Copilului"
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Reabilitări pe bandă rulantă la "Protecţia Copilului"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Persoanele adulte cu handicap vor avea încă un centru în care vor putea locui, în urma unei investiţii de aproape un milion de lei

Fostul Centru "Unirea", aparţinând Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi va fi reabilitat în urma unei investiţii de peste 800.000 de lei. Licitaţia deja a fost organizată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) şi a fost câştigată de firma SUPER A PLUS K SRL, care s-a angajat să execute lucrarea pentru 810.000 lei, în condiţiile în care estimarea iniţială a valorii contractului era de 1.270.000 de lei. "Era nevoie de încă un centru pentru persoanele adulte cu handicap, întrucât, în acest moment, nu avem decât un singur astfel de centru. Este o investiţie multianuală, programată să fie finalizată în 2013", a declarat şefa DGASPC, Manon Cristoloveanu.

Cu restul de bani se refac apartamentele

Potrivit conducerii instituţiei, restul banilor, adică diferenţa dintre estimarea iniţială a valorii contractului şi suma cu care s-a câştigat licitaţia, aproximativ 460.000 de lei, vor fi folosiţi pentru reabilitarea tuturor celor 12 apartamente de tip familial aflate în proprietatea DGASPC. "Am convenit cu cei de la Consiliul Judeţului să facem lucrări şi la apartamente, pentru că aici nu s-a făcut renovare niciodată. Nu vor fi simple văruieli, astfel de igienizări am mai făcut, ci este vorba despre reabilitări totale: de la instalaţii electrice şi sanitare până la parchet, gresie şi tot ceea ce este necesar pentru un trai decent", a mai spus şefa DGASPC. În aceste apartamente de tip familial, aflate ori în Galaţi, ori în Tg. Bujor, locuiesc în acest moment aproximativ o sută de copii. "Nu le vom face pe toate odată. Anul acesta vor intra în reabilitare o parte dintre apartamente, iar restul la anul, pentru că şi aici vorbim despre o investiţie multianuală", a completat Manon Cristoloveanu.

Citit 1726 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2012 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.