Noul director al ANIF, învinuit de doi ani, de DIICOT, într-un caz de sechestrare de persoane

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul director al Agenţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), Constantin Iancu, este urmărit penal de procurorii DIICOT Craiova, din 2006, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate, loviri şi alte violenţe, potrivit unui comunicat al DIICOT.

"Inculpatul Iancu Constantin, alături de alţi coinculpaţi, este cercetat în dosarul nr. 35/D/P/2006 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat prevăzut de articolul 7 punctul 1 din Legea 39/2003, lipsire de libertate în mod nelegal, prevăzut de articolul 189 alineatele 1, 2 şi 5, ameninţare prevăzut de articolul 193 şi loviri saul alte violenţe prevăzut de articolul 180 Cod Penal (CP)", se arată într-un raăspuns oficial al DIICOT.

Potrivit anchetatorilor Iancu a fost reţinut în 27 octombrie 2006 pentru 24 de ore de procurori, cererea de arestare preventivă formulată la acea vreme fiind respinsă de magistraţii Tribunalului Dolj.

"Cauza este în curs de definitivare", se mai arată în comunicat.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Constantin Iancu, a afirmat, vineri, că nu are cunoştinţă ca pe numele său să existe un dosar penal, susţinând că a fost audiat o singură dată într-un caz de sechestrare de persoane care a fost o "înscenare".

"În 2006, mi s-a înscenat o aşa-zisă sechestrare, unde am dat declaraţii. Nu ştiu dacă există acest dosar penal de care se vorbeşte pentru că eu nu am fost chemat din 2006 sau audiat. Nici nu ştiu dacă au mai continuat cercetările", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul ANIF Constantin Iancu, membru al PDL Dolj.

El recunoaşte că, în cazul sechestrării de persoane, a fost reţinut câteva ore, timp în care a fost audiat. "Am stat şapte sau opt ore la audieri, dar nimic mai mult. De atunci nu mai ştiu nimic. Vreau să beneficiez de prezumţia de nevinovăţie”, a mai spus Constantin Iancu.

În octombrie 2006, mai multe persoane, între care şi Constantin Iancu, au fost reţinute de procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, fiind acuzate că l-au blocat în trafic pe Alexandru Andrei, cetăţean român rezident în Austria, cu scopul de a-l forţa să îl coopteze pe Constantin Iancu ca asociat la una dintre societăţile în care Andrei era asociat.

Alături de omul de afaceri, în maşina condusă de Alexandru Andrei, se mai aflau soţia acestuia, Corina, şi Cristian Marius Merişanu, director la una dintre societăţile conduse de cetăţeanul român rezident în Austria. Cei trei ar fi fost forţaţi să urce într-un Volkswagen Touareg, ar fi fost bătuţi, apoi transportaţi la unul dintre birourile răpitorilor şi sechestraţi până târziu în noapte. Omul de afaceri a fost eliberat numai după ce a promis că va accepta asocierea.

Constantin Iancu a fost numit, în această săptămână, director al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, prin ordin al ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu.

Citit 1524 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.