DESCINDERI: S-a stins lumina pe strada Garofiţei

DESCINDERI: S-a stins lumina pe strada Garofiţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipajele de intervenţie de la ArcelorMittal au descins joi dimineaţă la mai multe locuinţe de pe strada de la periferia platformei siderurgice. Însoţiţi de poliţişti şi de câteva echipaje de jandarmi, electricienii au trecut la dezgroparea cablurilor de electricitate instalate, potrivit surselor oficiale, în mod ilegal de localnicii din bordeiele de chirpici. Teoretic, toţi cei care nu au avut contracte de furnizare a energiei electrice cu Combinatul, au fost lăsaţi fără lumină în case şi energie la prizele la care îşi alimentează electrocasnicele, unele dintre ele destul de scumpe în pofida aparentei sărăcii care domneşte în zonă.
În isteria iscată de prezenţa echipajelor de intervenţie, printre locatarii de pe Garofiţei au fost şi unii care susţineau sus şi tare că au fost debranşaţi în ciuda faptului că au contracte. „Eu stau aici de şapte ani şi tot de atunci am şi contract cu Combinatul. Nu e prima dată când fac asta, data trecută mi-au stricat şi frigiderul, şi toată aparatura pe care o mai aveam în priză. Ne tot ameninţă că ne taie apa, tot. Noi suntem ai nimănui aici şi nici nu avem posibilitatea să ne racordăm la Electrica, că e vorba de mulţi bani”, ne-a spus Gicu Dobrin, un locatar care stă la Garofiţei, la nr. 39.
Ca el, mulţi au făcut scandal în urma celor care le-au lăsat casele fără energie electrică, susţinând sus şi tare că sunt în regulă cu actele, dar asta nu i-a scutit de la debranşare şi nici de la dosarele penale pe care le-a întocmit poliţia.
„Au fost verificate 15 locuinţe, dintre care doar una a fost găsită în regulă. Restul au fost debranşate de la reţea, iar proprietarilor le-au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 2909 ori Ultima modificare Joi, 20 Septembrie 2012 13:03

4 comentarii

 • postat de nea nelu
  Joi, 27 Septembrie 2012 17:11
  colacii aia de cablu sunt furati tot din combinat ,
  0
  0
  Raportează
 • postat de om cinstit
  Vineri, 21 Septembrie 2012 09:21
  eu as paria ca mai sunt si oameni cinstit in zona aia undespui tu domnule gigel rekinu ca sunt doar sefi si sclavi...
  fruos sa filmeze cu telefonul au camera de filat cand acei paznici sunt agreati si asa ii are pe toti care sunt infractori si au si proba la dosar.... asa nu vor mai suferi acei baieti ce unt cintiti . LA VARIANTA ASTA CE NU VATI GANDIT? DOMNILOR DE LA ARCELOR , luati si aceata varianta in concluzie !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigel rekinu
  Vineri, 21 Septembrie 2012 08:46
  Acolo e enclava hotilor de fier , cocs si materiale neferoase sustrase ilegal din combinatul si asa batran . exista 4-5 '' brigazi'' de hoti care intrec orice limita ... isi impart '' ponturile '' si fac jaf la drumul mare ziua sau noaptea , amenintant paza lucratorii combinatului si asa mai departe. Acel pamant e al combinatului ... sunt oameni saraci si nevinovati care nu au nici o vina , dar sunt '' sefii'' care profita de saracia lor exploatandu-i si punandu-i sa fure.... ei conduc masini luxoase si isi constuiesc vile iar aia mai mici sunt sclavi pe plantatia nimanui..... !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de xulescu
  Joi, 20 Septembrie 2012 21:25
  deci acolo a fost un abuz, sunt unu din cei ce au contract la lumina in zona respectiva si cu toate ca acel contract expira in data 31-10-2012, ei au venit si au reusit a ne debranseze... deci contractul inca NU EXPIRAT !!!
  intradevar sunt oameni ce erau bransati ilegal insa nu mi se pare corect ca atunci cand eti la zi cu plata luminii, nu mergi la furat si esti om cinstit ca ei sa abuzeze in halul care a fost...
  imi pare rau ca nu s-a spus tot adevarul si ar fi bine ca cineva din presa sa vina acolo si sa discute cu lumea i eventual sa se rezolve problema intr-un fel
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.