Presiune scăzută la apă în Port, până la Sf. Andrei
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Presiune scăzută la apă în Port, până la Sf. Andrei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Necazul oamenilor va lua sfârşit tocmai în noiembrie, spune Primăria

Gălăţenii care locuiesc la casele din Port primesc apă cu presiune scăzută, iar problema trenează de câteva luni. "De trei-patru luni ne chinuim aşa. Ne ia o groază de timp să umplem o oală cu apă ca să facem mâncare. Maşina de spălat nu o putem folosi. Spălăm la mână şi stăm cu orele ca să umplem două lighene cu apă", se plânge Stela Gaiu, care locuieşte pe strada Ghecet.

"Consumatorii sunt trecuţi pe provizorat"

Probleme de presiune la apă nu au doar locuitorii de pe strada Ghecet, ci şi cei de pe străduţele învecinate. O spune şi Apă Canal, distribuitorul de apă potabilă. "Se lucrează la reţelele de apă şi de canalizare pe străzile Ghecet, Săliştei şi altele, iar consumatorii sunt trecuţi pe provizorat, de aceea au presiune scăzută la apă", declară directorul tehnic-producţie al societăţii, Niţă Podaru. "Lucrarea nu este a noastră, ci a Primăriei", precizează el.

"Problemele vor lua sfârşit în noiembrie"

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, confirmă faptul că municipalitatea lucrează la reţelele de utilităţi din zonă. "Există un pachet de străzi din sud-estul oraşului - Gloriei, Sculpturii, Canalului, Vidra, Daciei, Sulinei, Ghecet, Elicei şi Sălişte - pe care se lucrează la reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi de canalizare din noiembrie 2011", afirmă Costache.

Potrivit acestuia, şantierele din Port urmează să fie închise până la Sfântul Andrei, ceea ce înseamnă că locuitorii din zonă trebuie să îndure presiunea scăzută a apei încă două luni. "Termenul de finalizare a lucrărilor este 30 noiembrie, incluzând asfaltarea străzilor şi refacerea trotuarelor”, spune Costache.

Lucrările, în valoare de 5,5 milioane de lei, sunt executate de ICMRS şi Atlas.

Citit 1445 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2012 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.