Protest al agenţilor de pază, pe strada Stelei
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Protest al agenţilor de pază, pe strada Stelei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Oamenii se plâng că nu îşi primesc salariile şi că nu mai au bani nici să-şi plătească drumul până la muncă

  • * Administratorul firmei spune că face eforturi pentru ca oamenii să îşi primească banii

Opt angajaţi ai firmei Tango Scraps Recycling Company SRL au protestat, marţi-după amiază, în faţa sediului de pe strada Stelei, supăraţi că îşi primesc salariile, spun ei, cu mare întârziere. Printre angajaţii care au vorbit cu noi sunt Costică Talabă (42 de ani), Dumitru Cornea (61 de ani), Gheorghe Filip (53 de ani) şi Liviu Puiu (40 de ani). Oamenii se plâng că au ajuns în sapă de lemn şi că nu mai au nici măcar suficienţi bani încât să îşi plătească transportul până la muncă. Unii n-au mai ajuns, de vreo câteva zile, la serviciu, motiv pentru care conducerea firmei susţine acum că nu îi mai recunoaşte ca angajaţi.

«Am şi eu un copil şi o soţie care trebuie să trăiască. Am rămas la plata întreţinerii în urmă cu trei luni. De ce, dacă eu muncesc?», se întreabă Liviu Puiu, unul dintre protestatari.

Alt agent de pază, o poveste similară. «Toţi avem familii şi cheltuieli şi nu se mai poate trăi aşa», este de părere şi Dumitru Cornea.

Administratorul firmei înfiinţate în anul 1994, Sorin Radu, spune că întârzierile cu banii nu depăşesc 30 de zile şi că doar doi dintre cei opt protestatari mai sunt angajaţi ai SC Tango Scraps Recycling Company SRL.

«Probleme cu salariile sunt pe toată linia. Domnii ştiau, încă din luna martie, că firma se află în reorganizare şi că vor veni şi vremuri grele. Noi existăm de mulţi ani pe piaţă şi am dat întotdeauna salarii bune pentru toată lumea. Cei care nu au venit la muncă, din diverse motive, nu mai lucrează în firmă, din cauză că şi activitatea de pază are un specific al ei. Nu poţi să nu te prezinţi la serviciu, pur şi simplu. Unul dintre angajaţii care protestează a fost prins la furat şi am căzut de acord că nu îl reclamăm la poliţie dacă pleacă din firmă. Cât despre banii restanţi, firma face eforturi să îi plătească şi oamenii îşi vor primi banii când acest lucru va fi posibil. Întârzierile cu plata salariilor n-au fost mai mari de 30 de zile», susţine administratorul Sorin Radu.

Până ieri dimineaţă, niciunul dintre angajaţi nemulţumiţi nu depusese în acest caz vreo sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Citit 3573 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2012 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.