Primarul se laudă cu investiţiile combinatului

Primarul se laudă cu investiţiile combinatului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Asta e democraţia, recunosc că mitingul s-a desfăşurat fără incidente”, aşa a răspuns, marţi, primarul municipiului Galaţi, tuturor celor care l-au întrebat de ce a autorizat marşul de protest împotriva sa, desfăşurat sâmbătă, de susţinătorii sportului gălăţean. Menţinându-şi părerea că „a fost un miting cu conotaţie politică”, primarul Dumitru Nicolae a ţinut să facă câteva precizări:

„Mitingul priveşte şi greşelile Guvernului României şi ale administraţiei locale, începând din 1988. Vreau să vă reamintesc faptul că Patinoarul, Sala Sporturilor, Stadionul Dunărea, Baia Comunală, toate au aparţinut Ministerului Sportului şi că m-am chinuit mai bine de patru ani până au trecut în administraţia locală.

Sunt ultimul care ar trebui să fie acuzat că nu iubeşte sportul. În mandatele mele am făcut Patinoarul Artificial, care nu a costat deloc puţin, s-au construit şapte săli de sport la unităţi de învăţământ, din care cinci sunt gata, am făcut Complexul Siderurgistul cu sala de sport de acolo, am făcut piste pentru rolleri pe Faleză şi vom mai face, până la începutul verii, şi pentru skateboarding.

Cât am fost la Combinat, am făcut complexul Priza Dunării, care are bazin de înot; lucrez la Baia Comunală şi nu ne prinde sfârşitul verii fără să terminăm bazinul de înot şi lucrăm şi la stadionul Dunărea. Numai refacerea canalizării de la stadionul Dunărea a costat 50 miliarde de lei vechi şi ăştia sunt bani.

Avem discuţii avansate şi cu Compania Naţională de Investiţii, pentru a se construi un alt bazin de înot la Galaţi. Compania va construi în acest an cinci astfel de investiţii în ţară, printre care şi la Galaţi.

Sala Sporturilor o vom reface, nu o vom demola, aşa cum sugerează diverşi oameni de afaceri care salivează la terenul de acolo, pentru a-l lua să construiască blocuri. În momentul în care vom finaliza lucrările la sistemul de canalizare al Stadionului Dunărea, vom reface şi Sala Sporturilor, costurile totale ridicându-se la 120 de miliarde lei vechi”, a spus Dumitru Nicolae.

La întrebările presei, primarul a confirmat, ulterior, că cele cinci săli de sport făcute la şcoli au fost de fapt investiţie guvernamentală („însă terenul şi infrastructura le-a asigurat Primăria!”).

De asemenea, celelalte două obiective la care a făcut referire – Complexul Sportiv Siderurgistul şi Priza Dunării – au fost investiţiile exclusive ale Combinatului şi nu ale Primăriei, a mai recunoscut Dumitru Nicolae, care a ţinut însă să precizeze: „Eu am început lucrarea [Complexul Siderurgistul], pe când eram la Combinat…”.

Explicaţii foto:

Foto 1 – Complexul Siderurgistul, construit de combinat, este trecut de Dumitru Nicolae pe lista realizărilor Primăriei

Foto 2 - „Investiţia” în pistele pentru rolleri de pe Faleză – doar nişte dungi de vopsea

Citit 1304 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.