Un bărbat de 40 de ani a murit în salvare, după ce medicii l-au plimbat între spitale timp de trei zile

Un bărbat de 40 de ani a murit în salvare, după ce medicii l-au plimbat între spitale timp de trei zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viorel Stan a făcut de trei ori stop cardiac, în timp ce era plimbat între spitalele din Tecuci, Focşani şi Galaţi * Bărbatul de 40 de ani a apelat la medici de şapte ori în trei zile * Suspect de meningită, mort de infarct


Viorel Stan, de 40 de ani, a murit săptămâna trecută în ambulanţa care îl transporta de la Tecuci spre Galaţi, după ce trecuse prin mâinile mai multor medici. Bărbatul fusese preluat de ambulanţă după ce suferise un infarct în spitalul "Anton Cincu" din Tecuci. Pe drum spre Galaţi, starea bolnavului s-a înrăutăţit, acesta suferind şi un al doilea infarct. Cel de-al treilea, survenit înainte de a ajunge la Spitalul Judeţean, i-a fost fatal.

Familia acuză

Toată povestea, începută pe 16 octombrie, este halucinată şi ne-a fost prezentată de soţia şi fratele bărbatului. „Am mers cu el la spital duminica trecută, pentru că se simţea rău şi că i-a înţepenit gâtul. Medicul i-a spus că este din cauza curentului şi că trebuie să ia antiinflamatoare. Duminică seară ne-am întors la spital şi aceeaşi doctoriţă l-a trimis la fizioterapie. Luni a mers la medicul de familie şi apoi la fizioterapie. A făcut şi o şedinţă de infiltraţii. Luni seara, deja făcuse temperatură. Marţi l-am dus din nou la spital, de unde am fost trimişi la reumatologie. De aici ni s-a dat o trimitere la spitalul din Focşani, pe motiv că acolo au medici buni şi pot să îi facă un tomograf”, ne-a povestit Maricela Stan, soţia bărbatului.

Lacrimile nu-i mai permit femeii să continue istorisirea. Ni-l arată în schimb pe cumnatul său, cel care l-a însoţit mereu pe Viorel. „Am plecat la Focşani cu maşina noastră. Am ajuns la Spitalul Judeţean, unde i-au făcut nişte analize. Apoi ne-au trimis la boli infecţioase, pentru că era suspect de meningită. Aici însă nu am stat mai mult de cinci minute. Ni s-a vorbit foarte urât şi am fost trimişi la Tecuci sau la Galaţi. Am revenit la Tecuci, tot cu maşina noastră. Seara i s-a făcut un EKG şi cam atât. Medicul se grăbea atât de tare, începea meciul (România - Olanda, n.r.), şi nu i-a mai făcut nicio altă investigaţie. S-au bazat doar pe analizele făcute la Focşani. Înainte să vină salvarea a făcut primul stop cardiac. A fost resuscitat şi apoi am plecat spre Galaţi. Pe drum, pe la Independenţa, a mai făcut un stop. A fost resuscitat în salvare, şi-a revenit, dar înainte de a ajunge la Galaţi a murit. A ajuns la Galaţi fără nici un act. M-au întrebat pe mine cum îl cheamă şi alte date despre el”, ne-a povestit Gheorghe Stan.

Moarte suspectă

Medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe Galaţi a declarat suspectă moartea lui Viorel Stan, motiv pentru care urmează şi o anchetă. Maricela îşi vrea însă bărbatul înapoi. A cumpărat medicamente, a plătit şedinţele de infiltraţii, în total cheltuind aproximativ 1.000 de lei, doar ca Viorel să se facă bine ca să îşi poată creşte împreună copilul. „A fost plimbat între spitale şi nimeni nu a făcut nimic să îi aline durerea. Poate murea oricum, dar pentru că a fost lăsat să moară în chinuri nu pot sta liniştită. Voi face plângere la Colegiul Medicilor, pentru că nu vreau să mai păţească şi alţii ce am păţit noi”, a conchis Maricela Stan.

Ce spun medicii de la Tecuci despre toată povestea, dar şi alte amănunte despre acest caz cutremurător veţi afla în ziarul nostru de mâine.

Citit 2865 ori Ultima modificare Luni, 22 Octombrie 2012 23:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.