Atenţie pe unde traversaţi! Poliţia rutieră e în alertă

Atenţie pe unde traversaţi! Poliţia rutieră e în alertă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până pe 12 noiembrie, Poliţia Rutieră gălăţeană va fi mai activă pe străzi în ceea ce priveşte supravegherea traficului. Oamenii legii îi vor urmări îndeosebi pe pietoni şi felul în care aceştia respectă regulile de circulaţie, dat fiind că această categorie este principala responsabilă de producerea accidentelor grave. "Conform analizei efectuate la nivel naţional, 21 la sută dintre evenimentele rutiere grave produse în intervalul ianuarie - septembrie, soldate cu morţi sau răniţi grav, au fost cauzate de nerespectarea legislaţiei rutiere de către pietoni. Din acest motiv, noi vom fi prezenţi în stradă cu acţiuni preventiv-educative pentru participanţii la trafic, dar vom aplica şi legea acolo unde vom constata abateri", a punctat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.
O simplă traversare neregulamentară vă poate costa o amendă cuprinsă între 140 şi 210 lei. Acţiunea de conştientizare a riscurilor nerespectării regulilor de către pietoni se derulează la nivel naţional, ca o avampremieră a Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, marcată pe data de 18 noiembrie.

Citit 1440 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2012 16:20

6 comentarii

 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012 14:36
  De sf Mihail si Gavril, in plina intersectie din Micro-40, pe la orele 17.00 ce vad: masina politiei stationata cu GIROFARURILE APRINSE, ....imi zic...,,o fi vreun accident, sau un eveniment rutier grav"....Cand ma apropii,...PENIBILUL IN ACCTIUNE: politistii, il amendase pe-un biet nene care a traversat neregulamentar". Bai deci pentru faptul ca au amendat pe un amarat, organele legii (sic!) stationau cu girofarurile aprinse cat completau PV-ul amarasteanului...sa atraga atentia ca...IO-TE BAI CE VIGILENTI SUNT ORGANELE!!!.... Vai, vai....jalnic de penibil....JAAAALNIIIC!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 09 Noiembrie 2012 11:57
  Florin esti un cocalar comunist retardat
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Vineri, 09 Noiembrie 2012 09:12
  Domnii de la militie ,tovarasi mei dragi aveti ideie cate accidente s-au produs pe trecerile de pietoni anul asta??Dar eu va inteleg cel mai bine tovarasi ,vin sarbatorile si aveti mare nevoie de bani pentru prime,eu va doresc sa aveti sarbatori luminate cu lanterna!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adrian
  Vineri, 09 Noiembrie 2012 08:14
  Cum ramane cu pistele de biciclete care sunt inexistente?
  0
  0
  Raportează
 • postat de John
  Vineri, 09 Noiembrie 2012 08:07
  Cum ramane cu cei care parcheaza ilegal pe langa tribunal ???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Didi
  Vineri, 09 Noiembrie 2012 04:17
  Cum ramane cu masinile oprite pe trecerile de pietoni?Cum ramane cu statiile de autobuz amplasate inaintea trecerilor de pietoni cu 10m?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.