Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
13 comentarii

Recursul la falimentul societăţii a fost respins ca netimbrat * Tot patrimoniul SNIF poate fi acum scos la licitaţie * Salvarea presupunea costuri de doar 60 de lei


După reţeta patentată deja la Galaţi, mai multe firme au reuşit să bage în insolvenţă Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF). Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a dat pe data de 6 noiembrie un verdict ce practic bagă în faliment SNIF-ul. Conform deciziei instanţei de judecată, recursul formulat de SNIF a fost respins ca netimbrat.
Pe 12 iulie, Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a SNIF şi a stabilit termene clare pentru depunerea situaţiilor financiare. Decizia a fost atacată cu recurs de reprezentanţii societăţii, care însă au uitat să-şi facă treaba până la capăt, comiţând greşeli pentru care ar fi roşit şi un student de anul I la Drept. În cazul în care au fost greşeli şi nu reavoinţă!

Şmecherie trasă la indigo

Exact netimbrarea recursului cu pricina, acţiune care se ridică la "fabuloasa" sumă de 60 de lei a dus şi la executarea SNIF, sucursala Siret. Conform anchetei efectuate în anul 2009 de Prefectura Galaţi, exact acelaşi mod de operare a dus şi la dezmembrarea SNIF-ului de pe malul Dunării.
"Apreciem ca acţiunile întreprinse de reprezentaţii SNIF SA Bucureşti pentru stoparea vânzării bunurilor SNIF SA - Sucursala Siret care au făcut obiectul sechestrului in vederea recuperării creanţei deţinute de SC ULTIMEX TRADING SRL, au fost doar de faţadă, pentru a arăta că s-a făcut opoziţie la această executare, iar prin faptul că prima contestare a executării silite (principala, de altfel, care putea opri executarea silită) nu a fost timbrată este o dovadă a dezinteresului în protejarea patrimoniului SNIF SA Bucureşti, respectiv SNIF SA Sucursala Siret», se arată în ancheta Prefecturii.
„Prin faptul ca nu au timbrat contestaţia la executare formulată, au depus tardiv contestaţii la executare si nu au înregistrat în evidenţa contabilă mijloacele fixe la valoarea justă încă din anul 2006, responsabilii în administrarea patrimoniului atât la nivelul SNIF SA Bucureşti cât şi SNIF SA Sucursala Siret se fac responsabili pentru faptul că cea mai mare parte a patrimoniului SNIF SA Sucursala Siret a făcut obiectul executării şi vânzării generând un prejudiciu societăţii în sumă de 684.345,96 lei”, se mai arată în concluziile comisiei de anchetă a Prefecturii Galaţi.
„Prin neimplicare şi pasivitate, conducerea SNIF SA Bucureşti se face responsabilă de neplata la bugetul de stat a sumei 1.030.264,12 lei, reprezentând impozite şi taxe datorate de SNIF SA şi pentru care, în anului 2007, ANAF Bucureşti a dobândit un drept de gaj asupra patrimoniului SNIF SA sucursala Siret”, mai notează organele de anchetă.
Din păcate, aceste concluzii nu au folosit la absolut nimic, având în vedere că fix acelaşi mod de operare s-a folosit şi la nivel naţional. Decizia dată de Curtea de Apel Bucureşti nu mai poate fi atacată în niciun fel, fiind irevocabilă. Prin acest act, practic ce a mai rămas nevândut din patrimoniul SNIF poate fi scos la licitaţie, fie că este vorba de terenuri, clădiri sau de utilaje.
(Liviu Ghinea, Teodora Miron)

Citit 4513 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2012 22:56

13 comentarii

 • postat de cirnatul Joi, 07 Martie 2013 08:46 Link la comentariu
  0
  0

  Toate comentariile asupra insolventei si falimentului Societatii nationale de imbunatatiri funciare sint legate de coruptia fostilor siactualilor directori de sucursale dar nu in ultimul rind a incompetentei neglijentei si tot odata adirectorilor generali.Toti acestia au infiintat firme capusa pe numele rudelor prietenilor ,prin care s-au imbogatit rapid cheltuielile cu forta de munca,utilaje,materiale combustibil au fost inregistrate in contul sucursalelor ca si pierderi iar veniturille practic intrau in buzunarul directorilor prin firmele lor capusa. Daca ar fii controlate averile de catre DNA DIICOT sau organele competente si s-ar confisca averiile dobindite ilegal SN"IF"-ul nu s-ar afla in insolventa,dar deocamdata in Romania care fura miliarde sint avansati atit profesional cit si politic.NU degeaba jumatate din UE nu ne vor printre ei la Schengen. Englejii daca vin la meciul cu Steaua nu-i este frica de steaua ci de tilharii din Romania.Unde am ajuns domnilor guvernanti,daca se contiua si cu imigrare din tara din cauza saraciei nu peste mult timp coruptii nu o sa mai aibe pe cine sa corupe iar hotii nu osa mai aibe de la cine sa fure. Cu privatizarile frauduloase aproape ca s-au terminat ramine OLTCHIMUL,CFR MARFA TRANSELECTRICA etc.ca despre SN"IF" nici nu mai poate fi vorba fiindca s-a furat aproape ce sa putut fura dar si justitia tergiverseaza falimentul pina cind din averea lui numai ramina nimic .Domniilor Directori de la SN"IF" trezitiva! nu cumva sa fie prea tirziu si sa va treziti la puscarie cum a patit si Remes pentru o bucata de CALTABOS.

  Raportează
 • postat de strike Miercuri, 06 Martie 2013 10:32 Link la comentariu
  0
  0

  confiscarea averilor este solutia nu insolventa.

  Raportează
 • postat de dreptate Miercuri, 06 Martie 2013 10:25 Link la comentariu
  0
  0

  Verificati toate Sucursalele inclusiv centrala SN"IF" si o sa vedeti unde a ajuns averea lui,cautati in ograda directorilor.

  Raportează
 • postat de birman ferenc Miercuri, 06 Martie 2013 09:54 Link la comentariu
  0
  0

  DE ce nu se autosesizeaza DNA-ul si sa se faca verificari la toate Sucursalele,ca din cauza directorilor si a firmelor capusa au ajuns in aceasta jalnica situatie,dar nimeni nu trage la raspundere.asa s-a intimplat si in Bistrita unde di rectorul Rusu Septimiu-Virgil prin Firma lui de capusa "SALRIF",a distrus o Sucursala ,care mergea foarte bine.In anii 2008-2009 a avut la parchet 5 dosare penale ,dar au musamalizat totul,asa ca a ramas cu averea ,iar Sucursala Somes-Cris a ramas fara patrimoniu ,prin casarea utilajelor si trecerea lor la firma lor,prin folosirea salariatiilor Sucursalei la lucrariila firmei capuse,folosirea combustibililor,materialelor pieselor de schimb a SUcursalei de catre firma susmentionata ,dar pe cheltuiala SUcur salei etc. etc. De ce nu verifica nimeni averiile acestor smecheri hoti si sa fie confiscate. De fapt de aceste fapte grave au fost instiintate si conducatorii de la Bucuresti ,dar nici macar raspuns n-au trimis ,chiar daca normal era sa trimite echipa de control si verificare a directorului general .Traiasca DNA-ul si vreau JUstitie Corecta,ca toti acesti puscariabili sa primeasca pedeapsa meritata.

  Raportează
 • postat de stiti voi cine Vineri, 09 Noiembrie 2012 20:30 Link la comentariu
  0
  0

  Cand vad cata prostie si incompetenta se scrie in aceste comentarii si anume puscarii,injurii,familii,mafie etc,nu pot sa cred ca un mort ca snif este plans de niste putori ordinare,profitori din taxele si impozitele platite de noi toti,hoti ce au furat tot ce insemna piese de schimb,comisioane pe strunguri si alte multe gainarii,,,,ce sa spun imi este greata.
  Sa stiti un istoric al acestei situatii de la SNIF Galati.
  In 2010 cand DAB a castigat in instanta de la TRIB BUC director gen era VOREL iar la Gl BALAN. Cei de la BUCURESTI trebuia sa faca recurs in anulare si nu au facut, de ce? pentru ca nu aveau motive.
  Stie cineva ca pe toata perioada de executare nu au contestat suma? DE CE? Pentru ca era reala.
  Stie cineva ca toata apararea lor in instantele de la Galati (25 contestatii la judecatorie si toate cu recurs la tribunal)a constat in faptul ca ANAF are sechestre? DE CE? Pentru ca sub umbrela ANAFerau liberi pentru asi apara posturile, de la sefi pana la portari iar datoriile enorme cresteau si iar cresteau.
  Stie cineva ca toate contestatiile(50 la nr) au fost castigate ? Au fost corupte 50 de complete?
  Stie cineva ca ANAF insusi, ea acesta institutie a facut contestatie si a pierdut si in tur si in retur? DE CE? Pentru ca conform legii privatizarii accelerate si a ordinelor de administrare speciala se afla in suspendare de la executare,avand obligatia legala de a ridica toate sechestrele asupra bunurilor acestei societati pana la vanzarea efectiva a ultimei actiuni.
  Stie cineva ca nici CHIRITA si nici MASGRAS nici implicarile politice,daca au fost ?(dar nu au fost) nu putea salva de la executare acesta epava a economiei romanesti?DE CE ?Pentru ca toata povestea a fost pur si simplu o recuperare a unui debit,real,lichid si exigibil si pe desupra si legal.
  Stie cineva ca tot aceleasi legi si a ordinelor de administrare administratorii speciali numiti politic(printre care si MARDARE)aveau obligatia de a plati toate debitele catre restul creditorilor de utilitati si pretari servicii?DE CE ? DE CE NU AU FACUT PLATILE? Pentru ca trebuiau sa>si ia salariile grase si cu cat trecea timpul erau mai multe.Pentru ca asa cum stim toti daca consemnau sumele respective la executor exista institutia legala a intoarcerii executarii silite.
  Asa ca probabil CHIRITA si MASGRAS ar tebui expulzati din tara pentru ca au recuperat banii, nu ai lor,ci a societatii prin niste muzee,niste baraci care stau sa se darame. Un lucru este cert orice datorie trebuie platita astfel esti executat silit. Asa ca reflectati mai bine unii dintre voi cei care va bagati in seama fara sa stiti ca tara este guvernata de lege.

  Raportează
 • postat de pentru alexandru p, Vineri, 09 Noiembrie 2012 17:39 Link la comentariu
  0
  0

  GIGI ,tu stii mai bine faptul ca intre Balan si Ionascu a fost numit director Buzea Viorel . pensionar in varsta de 67 de ani , de loc din Braila. Acesta nu a fost numit de Mircea Toader ci de catre prietenul tau bun Vorel Ion Eugen.Recursul pierdut de catre SNIF a fost infaptuit in perioada cand el era director.Crucea SNIF-ului Galati a fost pusa insa anul acesta cand din pacate tu erai ADMINISTRATOR SPECIAL la Bucuresti numit oare de cine?Ai devenit peste noapte anti PDL.

  Raportează
 • postat de alexandru p. Vineri, 09 Noiembrie 2012 16:53 Link la comentariu
  0
  0

  Pt M.Stroila
  Autentic portretul acestui jajnic si de nimic om Ion Vorel dar de talentul lui de hot profesionist nu spuneti nimic.
  De ce ii exonerati pe Masgras si pe Nelu Chirita de hotie si de ingineriile lor financiare. La fel si pentru Ionascu Mihai si fostul director Balan Viorel care dupa ce si-a indeplinit misiunea de praduiala a SNIF GALATI a plecat lasandu-l pe Ionascu sa duca hotia pana la capat.Ionascu a fost numit Mircea Toader sa lase cale libera pentru praduiala.

  Raportează
 • postat de pentru DINCULISE Joi, 08 Noiembrie 2012 19:09 Link la comentariu
  0
  0

  Complectare la lista DOREILOR:
  STANCU
  MARDARE

  Raportează
 • postat de DINCULISE Joi, 08 Noiembrie 2012 17:39 Link la comentariu
  0
  0

  DOREL = ION VOREL
  DORELA= BASTUREA
  DOREII:
  MASGRAS
  CHIRITA
  IONASCU
  BALAN VIOREL
  ZAMFIR AUREL
  NEDELCU

  Raportează
 • postat de salariat SNIF Joi, 08 Noiembrie 2012 17:21 Link la comentariu
  0
  0

  La Multi Ani Mihaita si sa iti dea Domnul Sanatate ca bine le mai zici.Dar Doreii de teapa astora asa cum la misto le zici tu au pus p e butuci la SNIF- SISPA si locurile noastre de munca Au distrus si au furat totul. Si noi ne plangem de mila.Noi ne chinuim si ei bine mersi au vile masini pentru ei si pentru neamul lor.

  Raportează
 • postat de Mihai STROILA Joi, 08 Noiembrie 2012 16:16 Link la comentariu
  0
  0

  Astazi este sarbatoare mare : Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil .Dar nu pot sa accept tacerile vinovate.

  Din capul locului ,am mai spus si nu putini au fost ironici , ca nu cine a cumparat activele SNIF-ului este vinovat .el a cumparat ,dupa cum se vede, o marfa cu un pret dat in deplina legalitate.

  Vinovatii sunt altii.
  Cum poti sa dai conducerea unei societati de referinta pentru o activitate nationala in speta IRIGATIILE,DESECAREA SI APARAREA IMPOTRIVA INUNDATIILOR, societate cu un patrimoniu imens si cu o structura stabila la nivel national, unui DOREL de la Braila ,urmasul lui BULA pe taramul IMBUNATATIRILOR FUNCIARE si mai apoi DORELEI bucuresteanca.
  Este DORELUL nepoliticos,cu apucaturi grosolane,mitocan,mojic.Cam asta e definitia din dictionar a badaranului. Asta care zice cascand ca nu respecta legea ca nu este buna.DOREL, asta, care este naivitatea natural intruchipata, dusa la extrem, care a semnat voit-interesat boacane apocaliptice pentru SNIF,dupa care ,iata,acum se scarpina neputincios in crestet si se considera nedreptatit de soarta acum cand consecintele explodeaza sub nasul lui.Spalat si ferchezuit,DOREL neam cu GARCEA, mentinut director la SNIF Braila-Galati,pana cand Dumnezeu stie, vocifereaza gros si imprastie zoae in cine apuca,injura neoas si nu se sfieste sa-si spuna parerea despre lucruri de care habar nu are,bea tot si mobilizeaza cohorte de bautori fruntasi .Este un personaj aparent sobru,tocmai prin naturaletea inocentei vecine cu prostia care te indeamna la hotie.
  Lumea lui DOREL al nostru,IOAN VOREL de la Braila , este o lume care ii apartine,i se cuvine si nu discuti in contradictoriu cu omul care a stiut si stie ce vrea ce sa faca cu patriminiul statului ( al SNIF-ului ).El a fost un DOREL mai mare ,acuma este un DOREL mai mic, care a stiut si stie sa faca sluji in fata unui DOREL mai mare.
  Si te intrebi cum ajunge un astfel de individ si fara pic de carte intr-o functie asa de importanta , functie cheie.

  Sa nu iti reevaluezi patrimoniul societatii si sa nu te preocupe administrarea lui in conformitate cu legea.Sa intrii in faliment si in executare silita ca urmare a unei comportari de GAGA fara sa timbrezi un act de justitie din rea vointa, prin neimplicare si pasivitate sa devii specialist in arta distrugerii si falimentului.Sa-ti umilesti si sa-ti bati joc de propriii salariati iata cauze si motive ce au dus starea SNIF-ului de astazi,stere de jef si ruina, stare cu un curs, din pacate,ireversibil.

  Cine judeca aceasta stere, cine scote adevarul la suprafata, cine plateste pentru toate acestea Dumnezeu stie !

  Raportează
 • postat de negonic Joi, 08 Noiembrie 2012 08:50 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru distrugerea sistematica a industriei si a tuturor bunurilor ,va fi tras cineva la raspundere vreodata ? Nu cred ,pentru ca acum in loc de un director sunt mai multi directori ,manageri , consilii de administratie , etc . Si cand conduc mai multi , nu raspunde de fapt nimeni pentru greseli . De fapt printre cei ce conduc , indiferent de domeniul de activitate , lupta se duce pentru a distruge cat mai repede si cat mai mult .

  Raportează
 • postat de IC Joi, 08 Noiembrie 2012 05:59 Link la comentariu
  0
  0

  Domnul sa odihneasca imbunatatirile funciare .Urmeaza ANIF .Asa dispare un sector si odata cu el si irigatiile ,sa fim "bucurosi" fiindca tot spunea un primministru din 1990 :"irigatiile nu sunt rentabile in Romania" ,ala care a zis si despre fiarele vechi din industrie si a avut dreptate , toata a ajuns la fier vechi, baietii destepti care ne-au guvernat stiu de ce..... .Amin!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.