Şi-a tăiat limba cu dinţii, la beţie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat de 50 de ani a ajuns la Urgenţe după ce, în timpul unei crize convulsive, şi-a tăiat limba cu dinţii. Era în stare avansată de ebrietate, aşa că nu a putut ajunge la spital în timp util, iar medicii nu i-au mai putut salva organul vorbirii.

„A fost internat un bărbat, etilic cronic – beţiv, pe româneşte – care în cadrul unei crize de convulsii generalizate, o formă de epilepsie, să-i spunem, a suferit o secţiune completă a limbii. Aceasta a fost prinsă între dinţi şi tăiată complet.

Fiind şi beat, a stat o vreme şi nu s-a pus problema unei reimplantări, pentru că limba, lipsită de irigarea cu sânge, practic a putrezit, să zicem, uşor metaforic. Omul este şi cirotic, criza convulsivă generalizată a fost o suferinţă cerebrală cauzată de excesul de alcool. La ora actuală, bărbatul nu mai are limbă.

În 40 de ani de carieră, am mai văzut un singur caz – un homosexual căruia cei de aceeaşi înclinaţie, în cadrul unei răfuieli, i-au tăiat testiculele şi limba.

Am mai văzut amputări a vârfului limbii, dar în nici un caz amputaţie spontană a limbii, ca organ. Mă întreb cum e să mănânci fără limbă. Tăierea ei era una dintre pedepsele Evului Mediu”, a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Citit 929 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.