Rămânem ori fără peşte, ori fără braconieri

Rămânem ori fără peşte, ori fără braconieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au prins, joi, la Brateş, şase gălăţeni care pescuiau fără documente. Asupra braconierilor au fost găsite peste 50 kilograme de plătică, mai multe plase de pescuit ilegale, precum şi ambarcaţiuni pentru care oamenii nu aveau licenţă.

Opt kilograme de oase

Un echipaj al Poliţiei de Frontieră Galati a oprit la control, joi, la ora 18, pe digul lacului Brates, o Dacie în care se aflau gălăţenii Vladimir N., de 44 ani şi Adrian N., de 26 ani.

În maşină au fost găsite opt kilograme de plătică, peştele fiind prins cu ajutorul bărcii lui Vladimir N.. Peştele a fost predat unei societăţi comerciale, iar celor doi braconieri li s-a făcut dosar penal pentru nedeţinerea licenţei de pescuit pentru ambarcaţiuni, deţinerea fără documente legale a peştelui şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

46 de kilograme…

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră au controlat o Dacie în care se aflau gălăţenii Anani G., de 57 ani şi Ifrim G., de 53 ani, plus 46 kilograme de peşte (plătică). Cei doi pescuiseră în Brateş, fără documente legale, cu două plase de pescuit din aţă pescărească, folosindu-se de o  barcă pe care apoi au abandonat-o.

Peştele a ajuns pe rafturile unei societăţi comerciale autorizate, iar plasele de pescuit în valoare de 1.710,56 lei au fost confiscate.

Gălăţenilor li s-a făcut dosar penal pentru nedeţinerea licenţei de pescuit pentru ambarcaţiuni, transportul fără documente legale a peştelui şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

…şi trei plase monofilament!

Pe digul lacului Brateş, poliţiştii de frontieră i-au mai prins, tot joi, şi pe gălăţenii Radu A., de 47 ani şi Mihai D., de 48 ani. Asupra lor au fost descoperite trei plase monofilament, acestea fiind confiscate de către oamenii legii.

Indivizilor li s-a făcut dosar penal pentru producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale şi în apele maritime interioare.

Citit 1157 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.