Deputata PNL Adriana Săftoiu cere Ministerului Educaţiei reevaluarea programului "Laptele şi cornul"

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputata PNL Adriana Săftoiu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a solicitat Ministerului Educaţiei şi parlamentarilor din Comisia pentru Învăţământ a Camerei reevaluarea programului "Laptele şi cornul", inclusiv analiza oportunităţii continuării şi extinderii acestuia.

"În afară de faptul că nişte firme obţin nişte contracte, programul «Laptele şi cornul» nu îşi atinge scopul pe care şi l-a propus. Avem semnale din teritoriu, de la profesori şi elevi, potrivit cărora gustarea oferită de stat nu îşi mai găseşte «doritori» printre copii. Cer, astfel, reevaluarea şi regândirea acestui program, sau, înainte de a-l extinde, să vedem dacă mai are rost", a spus Săftoiu, care este membră a Comisiei de Învăţământ a Camerei.

Săftoiu a aminiti că există o directivă a UE care propune ca gustarea pentru elevi să fie din fructe şi a explicat că fructele sunt "o plajă mai largă de opţiuni pentru copii", nu acelaşi "corn fără gust" şi acelaşi lapte "de fiecare zi".

În plus, deputata liberală a criticat faptul că în şcolile din câteva judeţe aprovizionarea cu lapte şi cornuri se face doar o dată pe săptămână, pentru că firmele care au câştigat licitaţia se află la 100-200 de kilometri distanţă de localităţile unde se află unităţile de învăţământ.

Săftoiu a mai spus că şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, care au venit la Comisia de Învăţământ a Camerei, au precizat că au astfel de semnale şi au menţionat că vor răspunde solicitării sale.

Deputata PNL a mai cerut reevaluarea programului "Laptele şi cornul", săptămâna trecută, la Comisia pentru Învăţământ, în contextul discutării unei legi care propunea extinderea acestui program şi la grădiniţele private.

Citit 713 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.