Sărbătoarea Sfântului Andrei: Statornicie şi continuitate în apostolat
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Sărbătoarea Sfântului Andrei: Statornicie şi continuitate în apostolat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Catedrala a adunat, vineri, toată suflarea dornică să-l cinstească pe Apostolul Andrei, naşul de botez al gălăţenilor şi al românilor. Alături de ÎPS Părinte Casian al Dunării de Jos s-a aflat ÎPS Dionisie, Mitropolit de Corint-Grecia, ÎPS Petru al Basarabiei, alţi ierarhi din ţară. Gălăţeni mii au venit la Catedrală, între ei primarul Marius Stan.

ÎPS Părinte Casian a liturghisit şi a întărit creştinii printr-un cuvânt de învăţătură prin care a adus în atenţie modelul desăvârşit de apostolat al Sfântului Andrei, îndemnându-ne să facem şi noi faptele credinţei.

Înaltul oaspete grec ne-a explicat sensul numelui Andrei, care înseamnă bărbat sau curajos. "Numele Apostolului dovedeşte că Sfântul Andrei este un bărbat sfânt şi curajos. Dar, bărbăţia nu este o însuşire care să-i caracterizeze doar pe bărbaţi. Bărbăţia trebuie să fie o virtute care trebuie să-i caracterizeze, deopotrivă, pe bărbaţi şi pe femeii, nu în sensul de a-şi schimba hainele sau atitudinea, ci de a avea inimă şi credinţă statornică”, a subliniat ÎPS Dionisie.

Nu a lipsit mesajul PF Părinte Patriah Daniel adresat gălăţenilor, nici mulţumirile Arhiereului locului adresate lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care le-a revărsat peste ţinutul de la Dunărea de Jos.

În contextul sărbătorii, Primarul de Galaţi a primit mulţumiri pentru că pe parcursul acestei săptămâni nu au fost organizate manifestări zgomotoase.

Citit 1688 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2012 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.