Lipsă de organizare: Bătaie pe locurile de la târgul meşterilor populari

Lipsă de organizare: Bătaie pe locurile de la târgul meşterilor populari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi taxa a fost mult mai mare decât anul trecut, meşterii nu au avut unde expune marfa


Târgul meşterilor populari de anul acesta a debutat cu stângul. În momentul deschiderii oficiale, la ora 12,00, încă mai erau comercianţi care abia îşi montau standurile şi îşi aranjau marfa fericiţi că au prins un loc, pe când alţii îşi strigau revoltaţi nemulţumirea că au rămas pe dinafară. Este cazul mai multor comercianţi de etnie rromă, din Tecuci, care spun că autorităţile fac discriminare rasială. „Noi am depus cererile de acum două luni. Ne-au lăsat la urmă, la repartizare, că suntem ţigani şi acum ne-am trezit că nu avem locuri”, se plânge Gheorghe Duman. Unii, mai curajoşi, şi-au delimitat spaţiul cu pietroaie sau şi-au postat mesele în dreptul artezianei „Nespălata”, vociferând, în speranţa că li se va face dreptate şi îşi vor putea expune, spre vânzare, obiectele de uz casnic: ceaune, tuciuri şi oale de lut. „Am venit de trei zile să prindem loc, am dormit prin maşini, vai de noi şi acum ne-au dat la o parte. Anul trecut am plătit 180 lei şi anul acesta ne-au cerut 550 lei şi nu încap de noi”, relatează Anica Răducanu, comerciant.

Atilla H. face şi el parte din grupul nemulţumiţilor. "Am primit locul cu jumătate de oră înainte de deschidere, deşi am venit în urmă cu două zile. De şapte ani vin şi nu am păţit niciodată aşa. Anul trecut a fost loc pentru toată lumea, pe faleză”, spune comerciantul.

De toate pentru toţi

Ca în fiecare an, la târg s-au adunat expozanţi din toate colţurile ţării. Cei mai mulţi sunt veniţi din Bistriţa Năsăud şi au la vânzare haine din blană naturală, căciuli de vulpe sau gulere de nurcă, la preţuri nu tocmai accesibile. Nu lipsesc nici meşterii populari care îşi expun spre vânzare mileurile, ştergarele, lingurile din lemn ori oalele de lut, toate lucrate manual. Pentru pofticioşi, gospodarii veniţi tocmai de la Alba Iulia vă îmbie cu cârnăciori, tobă, pastramă de berbecuţ sau caşcaval afumat, toate bio. Majoritatea celor prezenţi spun că vin an de an la Galaţi, dar sunt nemulţumiţi că vânzările scad simţitor.

Citit 2350 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2012 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.