Dezastru în oraş din cauza furtunii. Codul galben de vânt a fost prelungit până la ora 15.00 (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Dezastru în oraş din cauza furtunii. Codul galben de vânt a fost prelungit până la ora 15.00 (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vântul şi ploaia au stârnit agitaţia în oraş. Gălăţenii au luat cu asalt numărul Unic de Urgenţă 112 şi au anunţat toate neregulile constate. Copaci căzuţi în stradă, pe maşini şi chiar pe gardul unei case, fire rupte, stâlpi care stăteau să cadă şi crengi care afectau firele de înaltă tensiune au fost principalele cauze pentru care oamenii au sunat la 112. Furtuna a distrus şi sensul giratoriu de pe strada Prelungirea Coşbuc. Nici toaletele publice nu au scăpat de efectele vântului. În unele zone chiar şi chioşcurile au fost luate pe sus şi dărâmate.

Conform datelor furnizate de Primăria Galaţi, până la ora 11.15 „echipele Gospodărire Urbană şi Ecosal au tăiat şi îndepărtat opt copaci doborâţi de vânt din cele 25 de cazuri de copaci sau/şi crengi mari rupte de vânt semnalate în Galaţi. La ora menţionată se lucra pentru rezolvarea altor şase cazuri. Au fost semnalate şi trei cazuri de autoturisme afectate de copaci căzuţi sau bucăţi de crengi desprinse de vântul deosebit de puternic. Echipele Apă Canal au ţinut sub control canalizările din zona veche a oraşului care, din cauza frunzelor care înfundau gurile de scurgere, puteau cauza inundaţii”, se arată într-un comunicat al Primăriei. Echipele de la Gospodărire Urbană şi Ecosal lucrează pentru îndepărtarea urmelor lăsate de furtună.

Cuca şi Rediu, fără energie electrică

Zece echipe Electrica acţionează în teren pentru remedierea situaţiilor apărute în judeţ. Potrivit inginerului şef Emilian Duţă, la ora 11.00, mai erau afectate 63 de posturi de tensiune, motiv pentru care două localităţi nu primeau deloc energie electrică – Cuca şi Rediu – şi alte 12 localităţi primeau energie electrică doar parţial. Cele 12 localităţi care primesc parţial energie electrică sunt: oraşul Tg. Bujor şi localităţile rurale: Cişmele, Folteşti, Frumuşiţa, Ijdileni, Izvoarele, Piscu, Plevna, Slobozia Conachi, Stoicani, Suhurlui şi Tămăoani. Din păcate însă există posibilitatea ca astfel de cazuri să mai apară, în condiţiile în care ANM a prelungit codul galben de furtună pentru judeţul nostru până la ora 15.00. Conform acestor avertizări cod galben de fenomene periculoase, viteza vântului va atinge până la 60 de kilometri la oră, izolat 70, chiar 75 de kilometri la oră.

Citit 2747 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2012 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.