Cinematograful „Dacia” va fi modernizat anul acesta

Cinematograful „Dacia” va fi modernizat anul acesta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Să vorbeşti despre filme în Galaţiul fără cinematografe este ca şi cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului. Şi totuşi, la finele anului trecut, primarul Marius Stan a promis în faţa gălăţenilor şi a regizorului Cristian Mungiu un cinematograf adevărat. Asta ar putea părea o promisiune şi atât, numai că Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor - RADEF Româniafilm tocmai a anunţat că intenţionează ca în cursul anului 2013 să reabiliteze, modernizeze şi digitalizeze mai multe săli de cinema din ţară, printre care şi sala „Dacia” din Galaţi. Şi nu de una singură, ci împreună cu Primăria şi Consiliul Local Galaţi.

Primăria oraşului îşi doreşte să se implice în acest demers care ar putea readuce a şaptea artă la Galaţi. Numai că experienţa nefastă trăită cu reabilitarea Sălii Sporturilor a determinat municipalitatea să privească lucrările dintr-o perspectivă mult mai practică şi mai serioasă. „Ne-am fript deja cu reabilitarea Sălii Sporturilor, de aceea ne-am dori ca în acest caz să nu se mai repete o asemenea poveste. Ar fi excelent ca de coordonarea acestui proiect să se ocupe o singură instituţie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Până la demararea lucrărilor va fi necesară îndeplinirea unei întregi serii de formalităţi. Dar oricât de sinuoase ar fi procedurile birocratice, Cinematograful "Dacia" merită să-şi recapete gloria de odinioară, când gălăţenii stăteau la coadă pentru a vedea un film.

Citit 8543 ori Ultima modificare Duminică, 06 Ianuarie 2013 11:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.