Furturi în lanţ, pe stradă şi în locuinţe! Patru tâlhari au ajuns după gratii

Furturi în lanţ, pe stradă şi în locuinţe! Patru tâlhari au ajuns după gratii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei femei şi un bărbat din judeţul Galaţi au avut de suferit după ce au fost jefuiţi pentru bani şi acte * Doi dintre cei patru suspecţi reţinuţi de poliţişti sunt bănuiţi că ar fi spart recent şi câteva locuinţe de pe teritoriul comunei Tuluceşti


Au între 15 şi 25 de ani şi au reuşit, într-un interval de câteva săptămâni, să dea câteva lovituri în urma cărora s-au ales nu doar cu bani, dar şi cu perspectiva unui mandat de arestare şi a câtorva ani buni de puşcărie. Patru tineri din judeţul Galaţi au ajuns în arestul poliţiei la capătul unor cercetări demarate ca urmare a unor sesizări primitre de la diverşi cetăţeni care recşamau fie că au fost jefuiţi la drumul mare, fie că le-au fost sparte locuinţele. 

Femeile, banii şi documentele

O mică bandă de tâlhari, care a jefuit trei femei în intervalul decembrie 2012 - ianuarie 2013, a fost depistată de poliţiştii Secţiei 2 şi jandarmi. Primul picat în plasă a fost "capul", un individ de 25 de ani din Vânători, care a atacat o femeie de 50 de ani, pe strada Siderurgiştilor, smulgându-i portofelul. Dus la secţie şi audiat, tânărul şi-a dat în vileag şi alte isprăvi de genul, indicându-le poliţiştilor şi pe complicele său, un minor de 15 ani, tot din Vânători, împreună cu care a mai deposedat două femei de bani şi documente. Doar jumătate din prejudiciul de 405 lei a mai putut fi recuperat, dar cei doi au fost duşi în arest, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie.

Spaima Tuluceştiului

Decembrie şi ianuarie au fost luni prielnice şi pentru hoţii din Tuluceşti, care au reuşit să dea trei lovituri în urma cărora s-au ales cu o pradă peste 1.000 de lei şi mai multe carduri bancare. Ultimul vizat a fost un localnic de 50 de ani, atacat pe stradă în seara zilei de 13 ianuarie de un individ care i-a luat 200 de lei şi trei carduri bancare. În urma reclamaţiei, suspectul a fost prins în persoana unui tânăr de 20 de ani din localitate, în privinţa căruia poliţiştii au putut proba că este suspect de comiterea a două spargeri de locuinţe.

"Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că tânărul, împreună cu un adolescent  19 ani, din aceeaşi localitate, sunt suspectaţi de comiterea a două furturi din locuinţă, în luna decembrie 2012, de pe raza comunei Tuluceşti, creând un prejudiciu de 900 lei", precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei doi autori au fost reţinuti pe rază de ordonanţă, ei aştepând, în arestul poliţiei, decizia magistraţilor privind arestarea lor pentru tâlhărie, furt calificat şi violare de domiciliu.

Citit 2271 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2013 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.