VIDEO / Percheziţii DIICOT în căutarea contrabandiştilor de ţigări din Galaţi. Gruparea vizată era condusă de un italian

VIDEO / Percheziţii DIICOT în căutarea contrabandiştilor de ţigări din Galaţi. Gruparea vizată era condusă de un italian
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de contrabandă cu produse din tutun. În cadrul acţiunii au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila, în urma cărora au fost aduse la audieri, 25 de persoane. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, începând cu luna aprilie 2012, o grupare infracţională, condusă de un cetăţean italian, cu domiciliul în Galaţi, formată din cetăţeni români şi moldoveni, a introdus în ţară ilegal, aproximativ 70.000 de pachete de ţigări de contrabandă, din Republica Moldova, care, ulterior, au fost distribuite pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila. Totodată, cetăţeanul italian mai este suspectat că ar fi plasat monedă falsă pe teritoriul României.

În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, aproximativ 1.000 de pachete de ţigări. Prejudiciul creat statului, în urma activităţii infracţionale, a fost estimat la peste 600.000 de lei. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, constituire a unui grup infracţional organizat şi punere în circulaţie de monedă falsificată.

La acţiune au participat şi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Isaccea şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Galaţi, iar suportul informativ şi tehnic a fost furnizat de specialiştii Serviciului Român de Informaţii.

Citit 2880 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2013 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.