Se strânge laţul în jurul clinicii "Hyperion"! Comisia de malpraxis a DSP a fost sesizată oficial

Se strânge laţul în jurul clinicii "Hyperion"! Comisia de malpraxis a DSP a fost sesizată oficial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Membrii comisiei de malpraxis din cadrul DSP Galaţi se vor întruni astăzi şi vor lua act de plângerea făcută de rudele femeii moarte în urma unei liposucţii * Autorităţile iau în calcul suspendarea activităţii de chirurgie plastică pentru clinica "Hyperion"


Mai mulţi membri ai familiei Ciuraru s-au prezentat joi dimineaţă la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi pentru a depune o nouă plângere împotriva medicului Călin Doboş, pe care îl acuză că a efectuat defectuos intervenţia de lipoaspiraţie care a condus, în cele din urmă,  la decesul pacientei în vârstă de 36 de ani.

"Comisia de malpraxis din cadrul DSP se va întruni vineri la ora 11.00, ca să ia act de această sesizare. Vom stabili ce strategie vom urma în anchetarea cazului. De asemenea, la nivelul DSP, în colaborare cu Colegiul Medicilor din Galaţi, am constituit o comisie de anchetă a legalităţii funcţionării clinicii "Hyperion", prin care vom verifica toate documentele clinicii, inclusiv personalul, inclusiv protocoalele operatorii, şi în urma verificărilor vom stabili măsurile pe care le vom lua", a precizat joi dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi. 

Conform sursei citate, documentele clinicii urmează să fie aduse în cursul dimineţii de vineri la DSP chiar de către proprietarul centrului medical, dr. Ionel Nină, socrul medicului Călin Doboş. Acesta va trebui să dea detalii inclusiv despre personalul angajat sau care lucrează pe bază de contract de colaborare şi atribuţiile acestuia.

"Vom merge pâna la a dispune suspendarea prestării activităţilor care în momentul de faţă nu pot fi desfăşurate din cauza lipsei de personal specializat încadrat", a anunţat dr. Boldea.

Puşcărie şi retragerea dreptului de practică

Acestea sunt revendicările membrilor familiei Irinei Ciuraru, cei care au depus zilele trecute o sesizare similară şi la Colegiul Medicilor. "Vrem ca doctorului să i se retragă dreptul de practică, să nu mai aibă niciodată voie să practice medicina şi să-l bage la puşcărie pentru crimă! Nu e ucidere din culpă, pentru că el ştia că nu avea voie să facă asta! Nu ne-am gândit deocamdată la despăgubiri. Doctorul Doboş e vinovat, dar nu el singur, ci şi ceilalţi care au asistat la operaţie şi care ştiau că el nu are dreptul să opereze", a spus joi Daniel Ciuraru, fratele pacientei moarte.

Poliţia şi Parchetul au deschis de asemenea un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă cu autor necunoscut, potrivit procurorului Ionel Gâlcă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Cei împotriva cărora vor fi formulate acuzaţii personal urmează a fi stabiliţi în urma anchetei.

Cristian Niţescu, chirurg doar în acte la clinica Hyperion

Medicul Cristian Niţescu, care figurează în actele depuse de reprezentanţii clinicii la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi drept singurul doctor autorizat să efectueze operaţii de chirurgie estetică la „Hyperion”, a declarat, pentru Realitatea TV, că nu are nicio legătură cu clinica în cauză. Mai mult, potrivit sursei citate, medicul din Bucureşti nu ar fi fost solicitat niciodată să realizeze intervenţii la Galaţi. Doctorul Cristian Niţescu este unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în chirurgie plastică şi estetică din România, fiind semnatar a peste 40 de lucrări ştiinţifice în domeniu. Potrivit directorului DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea, medicul Călin Doboş, cel care i-a efectuat intervenţia de liposucţie brăilencei Irina Ciuraru, „are dreptul de a desfăşura doar activităţi de medicină dentară, potrivit pregătirii sale, în acest sens având la dosarul de la noi şi o serie de documente doveditoare”.

Citit 9712 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.